آموزش پول و سواد مالی به‌طورکلی به معنای داشتن درک درست از مفاهیم مالی و استفاده از این دانش، در مدیریت دارایی‌ها و برنامه‌ریزی برای مسائل مالی در زندگی روزمره است. داشتن سواد مالی کافی به شما کمک می‌کند، تا برآورد دقیقی از درآمد و هزینه‌های خود داشته باشید، برای مخارج خود برنامه‌ریزی کنید، مقداری از درآمدتان را پس‌انداز یا سرمایه‌گذاری کنید و در نهایت به امنیت مالی برسید.

شناخت و شمارش پول مهارت‌های موردنیاز در یکی از مفاهیم اساسی عملکردی است، که در طول زندگی از آن استفاده می‌شود. آموزش مسائل مالی به کودکان اوتیسم و مهارت‌های مرتبط با پول پایه‌ای، برای درک اعداد حیاتی مانند شمارش، اعشار و درصد ایجاد می‌کند.

نکاتی برای آموزش پول به کودکان اوتیسم

آموزش پول برای کودکان اوتیسم موضوع پیچیده‌ای است، آموزش پول به افراد اوتیسم با عملکرد بالا می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد، و موجب استقلال فرد در آینده شود.

۱. درک اولیه از موضوعات مالی

اصطلاحات اولیه مثل حساب‌های بانکی، کارت‌بانکی، رمز کارت، انواع پول پنج هزار تومان و غیره را آموزش دهید. سؤالات کودک را درمورد موارد مالی را با زبان ساده و قابل‌درک به کودک آموزش دهید.

۲. آموزش را هرچه زودتر شروع کنید بهتر است

مهارت‌های اولیه پولی را با شناخت انواع پول شروع کنید، سپس چگونگی خرید و پس‌اندازکردن پول را برای کودکان با بردن کودک به خرید آموزش دهید. هنگام آموزش پس‌اندازکردن، سکه‌ها و اسکناس‌ها را به‌عنوان هدیه به کودک دهید و به او بیاموزید، با انداختن پول در قلک می‌تواند پس‌انداز کند و او را برای این کار تشویق کنید.

۳. از پول واقعی استفاده کنید

استفاده از پول‌های غیرواقعی باعث گیج شدن کودک اوتیسم می‌شود. زیرا تعمیم‌دادن آن پول‌ها به پول‌های واقعی بسیار سخت است، در نتیجه از ابتدا آموزش از پول‌های واقعی استفاده کنید.

 

راهکارهای آموزش پول به کودکان اوتیسم

 

۴- مبلغی را به صورت هفتگی در اختیار کودک قرار دهید

پول‌توجیبی را به‌صورت منظم هر هفته در اختیار کودک قرار دهید، و از انواع اسکناس‌ها در مبلغ پول‌توجیبی استفاده کنید. با این کار کودک با انواع مختلف اسکناس و مبالغ آنها آشنا می‌شود.

۵- میزان قدرت خرید کودک را با  توجه به میزان پولی که دارد به او بیاموزید

هنگامی که به فروشگاهی برای خرید می‌روید، میزان پول که کودک می‌تواند با آن خرید کند را برای او توضیح دهید، و او را هنگام انتخاب اشیا و سپس خریدکردن مشارکت دهید تا بتواند مدیریت پول را بیاموزد.

در حقیقت با این کار به کودک آموزش می‌دهید، که با مقدار پولی که دارد می‌تواند چه چیزی را بخرد و چه چیزی را نمی‌تواند بخرد.

۶- حساب بانکی افتتاح کنید

در صورت امکان، کودک را به بانک ببرید و یک حساب بانکی افتتاح کنید. سپس درباره شرایط اولیه بانکداری مثل: سپرده‌ها، موجودی‌ها، سود، کارت‌های نقدی و دیگر موارد صحبت کنید.

۷- از علایق کودک برای پس‌انداز استفاده کنید

کودکان یا بزرگسالان اوتیسم علایق خاصی مثل دایناسور، بازی ویدئویی یا نوع خاصی از غذاها را دارند. قلکی را که شبیه شخصیت موردعلاقه کودک است بخرید؛ سپس پول جمع شده را برای علایق کودک خرج کنید.

۸- با استفاده از قصه، بازی و سواد مالی را به کودکان آموزش دهید

به‌کاربردن زبان کودکانه و ورود به دنیای آن‌ها برای آموزش مسائل مالی به کودکان اهمیت ویژه‌ای دارد. اگر نتوانید با دنیای کودکانه آن‌ها همراه شوید، توفیق زیادی در آموزش سواد مالی به آن‌ها نیز به دست نمی‌آورید؛ بنابراین بهترین روش برای آموزش مفاهیم تقریباً پیچیده مالی به کودکان استفاده از قصه، بازی، اسباب‌بازی‌های مختلف و دیگر ابزارهایی است که کودکان ارتباط بهتری با آن‌ها برقرار می‌کنند

۹- از منابع مختلف مانند کتاب‌ها استفاده کنید

منابع بسیاری زیادی این روزها در بازار وجود دارد، که می‌توانند به والدین برای آموزش هرچه ‌بهتر سواد مالی به کودکان کمک کنند. از جمله این منابع می‌توان به کتاب‌های متعددی اشاره کرد که با این موضوع نوشته شده‌اند.

 

سخن پایانی

سواد مالی به معنای داشتن درک درست از مفاهیم مختلف مالی و به‌کاربستن این دانش در زندگی روزمره است. سواد مالی در دنیای امروز یک ضرورت محسوب می‌شود، و رسیدن به امنیت مالی مهم‌ترین دستاورد آن است. این مسئله لزوم آموزش سواد مالی برای کودکان و نوجوانان را به ما یادآور می‌شود. آشناکردن بچه‌ها با مدیریت مسائل مالی از سنین پایین‌تر کار ساده‌تری است، و به آن‌ها کمک می‌کند تا با مفاهیمی چون بودجه‌بندی، وام، بدهی، سرمایه‌گذاری و پس‌انداز از همان دوران کودکی آشنا شوند، و مدیریت مسائل مالی خود را در سطحی کوچک‌تر از جامعه تمرین کنند.

صدای اوتیسم می‌کوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان مبتلا به اوتیسم فراهم نماید.
والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک مبتلا به اتیسم خود دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های 02188616931 و 02188616932 ، با ما در ارتباط باشید.