ما در این مقاله روش‌هایی که می‌توانید برای آموزش مسائل مالی به کودکان اتیسم استفاده کنید را برای شما آورده ایم.

آموزش مسائل مالی به کودکان اتیسم

داشتن اطلاعات در مورد مسائل مالی، پول و استفاده از آن برای هر فردی ضروری است و در آینده ی افراد نقش به سزایی دارد. در حقیقت آشنایی با مسائل مالی و پول یکی از موضوعات مهم برای تمام افراد است و نقش زیادی در استقلال آن ها دارد.

دانش مالی فرد به او کمک می‌کند در شرایط مختلف بتواند بهترین تصمیم را بگیرد، چه این تصمیم خرید یک بستنی و پرداخت هزینه ی تاکسی باشد و یا حتی برنامه‌ریزی برای یک سرمایه‌گذاری بلندمدت.

کودک باید بتواند برای برطرف‌کردن بسیاری از نیازهای اساسی‌اش از پول استفاده کند. به همین دلیل او باید استفاده از پول را یاد بگیرد و مفهوم آن، مقایسه ی قیمت‌ها و توان خرید با مقدار پولی که دارد، مفهوم پس انداز، سرمایه گزاری و … را بداند.

یکی از مشکلات والدین با کودکان و جوانان با اختلال طیف اتیسم آموزش مسائل مالی به آنها می‌باشد. چیزی که گاهی اوقات ممکن است فراموش شود این است که کودکان با اختلال طیف اتیسم هم بزرگ خواهند شد. آموزش مسائل مالی به کودک اتیسم  جزو مهم‌ترین مهارت‌هایی است که برای اعتماد به نفس و استقلال کودکان آموزش داده می‌شود.

در این مقاله راهکارهای ساده و مؤثری برای شما وجود دارد تا بتوایند آموزش مسائل مالی به کودکان اتیسم را جلو ببرید:

قبل از آموزش مسائل مالی به کودکان اتیسم، اطلاعات پایه ی مالی خودتان را افزایش دهید.

قبل از آموزش مسائل مالی به کودکان طیف اتیسم، اگر در مورد معانی برخی از اصطلاحات مالی اطلاعاتی ندارید و یا انجام برخی کارهای بانکی مانند افتتاح حساب بانکی و معانی برخی اصطلاحات ازجمله حق بیمه، سرمایه‌گذاری‌کردن و برنامه‌های بازنشستگی برای شما مبهم است، مشکلی نیست. نیازی نیست شما در مورد مسائل مالی و پول حرفه‌ای شوید و یا در مورد همه چیز اطلاعات کسب کنید. تنها با یادگیری برخی از مسائل پایه و ابتدایی مالی می‌توانید این مهارت را آموزش دهید.

هرچه زودتر شروع کنید.

دقیقاً مانند زمانی که مهارتی را می‌خواهید به فرزندتان آموزش دهید. هرچه زودتر و مداوم‌تر این موضوع را آموزش دهید بازدهی بهتر و بیشتری خواهد داشت.

از مسائل ابتدایی و پایه شروع کنید.

در این مهارت می‌توانید با فرزندتان در مورد پس‌اندازهای مالی و شناخت پول صحبت کنید بهتر است آموزشتان را از مبالغ  پایین شروع کنید؛ مانند هزارتومان، ده‌هزار تومان و … آموزش به این شکل برای حساب و کتاب کردن راحت‌تر است، زیرا  شروع کردن با ارقام کوچک‌تر برای کودک اتیسم راحت‌تر است.

از پول واقعی و دیالوگ‌های واقعی برای آموزش استفاده کنید.

در آموزش مسائل مالی به کودکان اتیسم، پول تقلبی و مقوایی هیچ‌وقت مانند پول واقعی نخواهد بود. کودکان با اختلال طیف اتیسم حتماً باید از پول‌های واقعی استفاده کنند زیرا تشخیص پول تقلبی و واقعی و انطباق دادن پول تقلبی و واقعی برای آن‌ها سخت خواهد بود. اگر پولی که برای آموزش استفاده می‌کنید همان پول واقعی نیست ؛ فرزندتان ممکن است گیج شود.

برای فرزندتان پول‌توجیبی تعیین کنید.

هیچ عیبی ندارد که مبلغ آن کم باشد؛ پول‌توجیبی باعث می‌شود تا کودکان پول خودشان را داشته باشند و آن را پس‌انداز یا از آن استفاده کنند. دادن پول‌توجیبی باید مداوم باشد؛ هر هفته سر یک روز این مبلغ را به کودک بدهید تا بتواند به‌درستی از آن استفاده کند.

ارزش هر مقدار از  پول را به فرزندتان آموزش دهید؛ اینکه با هراندازه پول چه چیزهایی را می‌توانید و نمی‌توانید بخرید.

در خانه “مغازه بازی” کنید؛ فروشگاهی در خانه بزنید و بگذارید فرزندتان هرچه می‌خواهد از شما درخواست کند و بخرد، شما هم قیمت‌هایی معقول بر روی وسایل بگذارید. این‌گونه او می‌تواند درک کند که با ۱۰ هزار تومان نمی‌تواند تلویزیون بخرد اما می‌تواند وسایل بازی کوچک بخرد و البته در حال آموزش این مهارت می‌توانید با فرزندتان در مورد تخفیف‌ها، خرید هوشمندانه و… صحبت کنید و آن را به کودک آموزش دهید.

برای آموزش مسائل مالی به کودکان اتیسم حساب بانکی بسازید.

اگر امکانش هست با فرزندتان به بانک بروید و به او اجازه دهید تا خودش مراحل ساخت حساب بانکی را ببیند و با مسئول بانک صحبت کند تا حسابی برای خودش باز کند و پس‌اندازش را در آن ذخیره کند..

از موضوعات مورد علاقه ی فرزندتان استفاده کنید.

کودک و یا جوان با اختلال طیف اتیسم شما حتماً استعداد و علاقه ای در زمینه‌ای خاص دارد. ممکن است دایناسور، بازی‌های ویدئویی و … باشد؛ بنابراین بهتر است برای آموزش از علایقش استفاده کنید مانند قلک به شکل دایناسور و یا پس‌اندازکردن پول خودش برای خرید یکی از اینها اگر نوجوان دارید می‌توانید برای تشویق به پس‌اندازکردن به او قول خرید پلی‌استیشن، عروسک‌های کوچک، خوراکی و… بدهید..

هیچ‌کس پرداخت وام را دوست ندارد اما با این وجود باید به فرزندتان آن را آموزش دهید زیرا این مهارت از جمله مهارت‌های ضروری جهت استقلال فرزندتان می‌باشد. یادگرفتن مسائل مالی مرحله‌ای کلیدی برای پرورش فرزندانتان است که می‌تواند به استقلال فرزندتان کمک بزرگی بکند.