به علت تعطیلات نوروز, سفارشات شما عزیزان بعد از پانزدهم فروردین ماه ارسال خواهد شد.

در این مطلب قصد داریم تا راجع به نکات کلی تشخیص اتیسم برایتان بگوییم و به طور خلاصه با نشانه های این اختلال آشنا شویم.

سطوح اختلال اتیسم

اتیسم نشانه های مختلف و ویژگی های گوناگونی دارد. همین موضوع باعث شده است که هر فرد با اختلال اتیسم با دیگری متفاوت باشد.

با این حال بر اساس شدت نشانه های اتیسم برای آن سه سطح تعریف کرده اند.

سطح 1: نیازمند حمایت

سطح 2: نیازمند حمایت زیاد

سطح 3: نیازمند حمایت بسیار زیاد

در مقوله ی تشخیص اختلال اتیسم همین موضوع باعث می‌شود که علائم و رفتارهای زیادی وجود داشته باشد که دیده‌شدن آن‌ها در فرد، نشانه‌ای از وجود اختلال طیف اتیسم باشد.

تشخیص اتیسم

 والدین و نشانه های اتیسم

والدین به‌عنوان کسانی که وقت بیشتری با کودک خود می‌گذرانند ممکن است زودتر متوجه این تفاوت‌ها شوند. این تفاوت ها از ابتدای تولد و زندگی فرد همراه اوست و یک‌دفعه به وجود نمی‌اید اما ممکن است تا حدود سه سالگی طول بکشد تا این نشانه‌ها نمایان شده و تفاوت کودک با دیگران به صورت واضح آشکار شود.

اگر شدت و علائم اتیسم شدید باشند ممکن است والدین در سنین پایین تر هم متوجه تفاوت‌ها و نشانه‌های اتیسم در کودک خود بشوند. این موضوع که کودک از همان ابتدای نوزادی رفتارهای متفاوت و خاص و یا تأخیرهای رشدی داشته است توسط بسیاری از والدین ذکر شده است. تأخیرهای رشدی و یا رفتارهای متفاوت گرچه به معنای وجود حتمی اختلال اتیسم در کودک هستند اما می‌توانند نشانه‌ای برای والدین باشند که برای بررسی وضعیت کودک به متخصص مراجعه کنند.

تست و تشخیص اختلال اتیسم

بعد از این که والدین متوجه تفاوت های کودک شدند یا پزشک و یا روانشناس آن ها را برای ارزیابی های بیشتر ارجاع داد باید از کمک متخصصین کودک مثل روانشناس کودکان استثنایی، متخصصین مغز و اعصاب و یا روانپزشک استفاده کرد.

تست‌های متفاوتی برای تشخیص اختلال اتیسم وجود دارد که از مشهورترین آن‌ها می‌توان به تست غربالگری M-CHAT-R ، ADI-R   و … اشاره کرد.

این تست‌ها به صورت پرسش‌نامه بوده و توسط والدین کودک پر می‌شوند و بر اساس نمره‌گذاری‌هایی که دارند ریسک ابتلای کودک به اختلال طیف اتیسم را نمایان می‌کنند.

اگر والدین یا اطرافیان کودک رفتارهای مشکوک، تأخیرهای رشدی، مشکلات حسی و … در کودک مشاهده کردند، بهترین کار مراجعه به روان‌شناس کودک، متخصص مغز و اعصاب و روانپزشک برای بررسی وضعیت کودک است.

با توجه به گوناگونی نشانه‌ها و علائم اتیسم در کودکان، فردی که کودک را بررسی و ارزیابی می‌کند باید حتماً به اتیسم و ویژگی‌های آن اشراف داشته باشد و بتواند نشانه های اتیسم را از اختلالات مشابه افتراق بدهد.

اشتراک گذاری
×

پشتیبانی موسسه صدای اتیسم

× ارتباط با پشتیبانی