نکات مدیریت استرس برای والدین کودکان اوتیسم:

  1. از دیگران کمک بگیرید؛ هرگز فکر نکنید که باید به‌تنهایی با شرایط کنار بیایید. مشاوره، گروه‌های حمایتی، خانواده و دوستان می‌تواند کمک بزرگی برای کاهش استرس باشد.
  2. با کمک پزشک یک مسیر درمانی را برای کودک ترسیم کنید.
  3. سالم بخورید، ورزش کنید و خوب بخوابید؛ تمرینات یوگا و تمرکز حواس می‌تواند به شما در کنترل استرس کمک کند. شما فقط در صورتی می‌توانید به فرزندتان کمک کنید که به ‌سلامت خود نیز رسیدگی کنید. برای پیاده‌روی، گوش‌دادن به موسیقی، رفتن به استخر و کلاس ورزش برنامه‌ریزی کنید و برای انجام این کارها احساس گناه نکنید.
  4. یک گروه حمایتی اصلی با خواهر و برادر بزرگ‌تر کودک اوتیسم، پدربزرگ و مادربزرگ، دوستان قابل‌اعتماد ایجاد کنید؛ شما می‌توانید در هنگام انجام وظایف، رفتن به محل کار یا حتی تعطیلات کوتاه‌مدّت از آن‎ها کمک بگیرید. آن‌ها باید بدانند که چگونه با به‌هم‌ریختگی و هرگونه رفتار غیرعادی که ممکن است فرزند شما داشته باشد، برخورد کنند.
  5. برای انجام کارها برنامه‌ریزی داشته باشید؛ یک لیست کارهایی که باید انجام دهید را آماده کنید آن کار به زندگی شما نظم می‌دهد و ذهن شما را آرام نگه می‌دارد.
  6. برای سایر اعضای خانواده وقت بگذارید؛ فهرستی از آنچه بقیه اعضای خانواده از آن لذّت می‌برند تهیه کنید و برای شرکت در کارهای سرگرم‌کننده‌ای که می‌توانید به عنوان خانواده انجام دهید، وقت بگذارید. این نه تنها پیوندهای خانوادگی را تقویت می‌کند، بلکه به شما کمک می کند تا احساس آرامش کنید.
  7. سعی نکنید همه کارها خودتان انجام دهید؛ اشکالی ندارد که گهگاهی غذا سفارش دهید یا خدمات نظافتی دریافت کنید.
  8. به گروه‌های حمایتی با والدین سایر کودکان اوتیسم بپیوندید؛ ممکن است بتوانید تاریخ بازی را برای فرزندتان ترتیب دهید. رفت‌وآمدهای کوچک با والدین در شرایط مشابه نیز به فرزند شما کمک می‌کند تا مستقل‌تر شود. این یک گام کوچک در جهت کمک به یک کودک اوتیستیک است که در یک زندگی “عادی” قرار گیرد.