پیشگیری از اوتیسم در بارداری; با توجه به پیچیدگی بیماری اوتیسم و نقش ژنتیک در آن، همچنین تأثیر عوامل محیطی، ایجاد تغییرات در ژن ها و عوامل محیطی برای پیشگیری و درمان اوتیسم، بسیار پیچیده است و نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.

صدای اوتیسم می‌کوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان مبتلا به اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک مبتلا به اتیسم خود دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.

پیشگیری از اوتیسم در بارداری

تحقیقات نشان می‌دهند، که عوامل ژنتیکی و محیطی، در بروز اوتیسم نقش دارند. در حال حاضر، هنوز علت دقیق این اختلال معلوم نیست، اما به نظر می‌رسد که ترکیبی از عوامل ژنتیکی، و محیطی در بروز آن، نقش دارد. برخی از فرضیات علمی، شامل عواملی نظیر نوع و تعداد ژن‌ها، کم‌تر شدن کیفیت هوازی و تغذیه، بیماری‌های خاص در دوران بارداری مادر، و مواد شیمیایی موجود در محیط پیرامون، است. 

علاوه بر این، برخی از مطالعات نشان دادند، که در برخی از موارد، عوامل محیطی مثل عوامل شیمیایی، عوامل رادیواکتیو، عوامل عفونی، ترافیک، و گردوغبار شهری می‌توانند باعث بروز اوتیسم شوند. هر چند که تحقیقات در این زمینه هنوز به پایان نرسیدند، و مسئله بسیار پیچیده‌تر از آن است.

اگر فکر می‌کنید کودک شما قابلیت‌های اجتماعی و رفتاری عادی را ندارد، بهتر است با یک متخصص مشورت کنید. در حال حاضر علت دقیق بروز اوتیسم هنوز مشخص نیست و با توجه به پیچیدگی بیماری، بیشتر به نظر می رسد که چندین عامل در ایجاد آن نقش دارند.

 با این حال، برخی عوامل مورد توجه عبارتند از:

  • ژنتیک

ژنتیک نقش مهمی در بروز اوتیسم دارد، زیرا در بسیاری از موارد اوتیسم به عنوان عارضه خانوادگی انتقال پیدا می کند. برخی از ژن هایی که به بروز اوتیسم مرتبط است، شامل ژن هایی هستند که در فعالیت سلول های عصبی و توسعه مغز نقش دارند.

  • عوامل محیطی:

برخی عوامل محیطی ممکن است به بروز اوتیسم کمک کنند، از جمله عواملی مانند عفونت ها، مواد شیمیایی محیطی، کمبود ویتامین ها و مواد مخدر.

  • فشار مغزی:

برخی از پژوهشگران باور دارند که فشار مغزی یا آسیب به مغز در هنگام تولد یا در دوران شیرخواری می‌تواند به بروز اوتیسم کمک کند.

  • سایر عوامل:

سایر عوامل مانند تغذیه نامناسب، استرس و عدم تعامل اجتماعی در دوران کودکی نیز به بروز اوتیسم کمک کرده اند.با توجه به محدودیت های جدید ، می توانم در صورت تمایل در رابطه با هر یک از موارد بیشتر بحث کنم. با استفاده از داده های موجود در حوزه پژوهش های علمیو کارشناسان بهداشت، می توانیم برخی اطلاعات بیشتر در رابطه با علل احتمالی بروز اوتیسم کسب کنیم.

 

اتیسم یک بیماری پیچیده است و دست‌یابی به دقیقه‌ای که در دوران جنینی رخ می‌دهد، برای بروز آن، هنوز مورد تحقیق قرار دارد. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که برخی عوامل می توانند در دوران جنینی، منجر به بروز اوتیسم در فرزند شوند:

 

روش های پیشگیری از اوتیسم در بارداری| صدای اتیسم

 

تغییرات ژنتیکی می‌تواند در دوران جنینی رخ دهد و بعضاً منجر به بروز اوتیسم در فرزند شود. برخی از این تغییرات می‌توانند به عنوان عارضه خانوادگی به فرزندان انتقال پیدا کنند.

  • عدم تعادل هورمونی

در دوران جنینی، هورمون‌هایی مانند استروژن و تستوسترون کنترل می‌کنند که چه میزان سلول‌های عصبی در مغز فرزند شکل گیرند. به عنوان مثال، برخی تحقیقات نشان دادند، که سطح بالای تستوسترون در دوران جنینی، با احتمال بالاتری برای بروز اوتیسم در فرزندان همراه است.

  • عوامل محیطی

برخی از عوامل محیطی می‌توانند در دوران جنینی باعث بروز اوتیسم در فرزند شوند. به عنوان مثال، تحقیقات نشان دادند که استفاده از مواد مخدر، الکل و سیگار در دوران بارداری، می‌تواند به بروز اوتیسم در فرزند منجر شود.

  • استرس مادر در دوران بارداری:

استرس مادر در دوران بارداری می‌تواند به بروز اوتیسم در فرزند منجر شود. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مادرانی که در طول بارداری با استرس شدید روبرو شده‌اند، بیشتر احتمال بروز اوتیسم در فرزند خود را دارند.

مهم است بدانید که هریک از این عوامل به تنهایی نمی‌توانند علت بروز اوتیسم در فرزند شوند و ممکن است چندین عامل با هم ترکیب شده باشند.

 

 

تشخیص دقیق و به‌موقع اوتیسم، می‌تواند به بهترین شکل درمان آن، و بهبود کیفیت زندگی افراد، کمک کند.

هنوز راهکارهایی برای جلوگیری از آن کشف نشدند. تحقیقات بسیاری، در رابطه با عوامل خطر، و شیوع این اختلال، انجام شد، که ممکن است به دانشمندان کمک کند، تا به شناسایی علل پیامدهای اوتیسم، کمک کنند و راه‌های جلوگیری را بشناسند. 

عوامل مختلفی برای اوتیسم شناسایی شدند:

 از جمله ژنتیک، عوامل محیطی، اختلالات در سیستم عصبی مرکزی و… هیچ یک از این عوامل به تنهایی برای ایجاد اوتیسم، کافی نیست و به نظر می‌رسد، که برای بروز این اختلال، نیاز به ترکیبی از این عوامل و شرایط دیگر، وجود دارد.

بنابراین، از آنجایی که عوامل بسیار پیچیده‌ای برای بروز اوتیسم وجود دارند، تاکنون راهکارهای قطعی برای جلوگیری از آن کشف نشدند. با این حال، شناسایی زودرس علائم، و نشانه‌های اوتیسم، و مشاوره از متخصصین، در هنگام تشخیص این بیماری، می‌تواند به کاهش شدید تأثیرات آن کمک کند، و راهکارهایی برای مدیریت آن وجود دارد، که می‌تواند کیفیت زندگی فرد را بهبود بخشد. اوتیسم یک اختلال نوروبیولوژیکی است، که به دلایل مشخصی ایجاد می‌شود.

 

راهکارهایی برای پیشگیری از اوتیسم| صدای اتیسم

 

 

راهکارهایی برای مدیریت آن وجود دارد، که می‌تواند کیفیت زندگی فرد را، بهبود بخشد

  • روان‌درمانی : پذیرش و تعامل، یا درمان شناختی رفتاری، می‌تواند به افراد مبتلا به اوتیسم کمک کند، تا بهبود خودشناسی داشته باشند، و قدرت عمل و تصمیم‌گیری خود را، افزایش دهند.
  • درمان‌های دارویی : برخی از داروها می‌توانند علائم اوتیسم را کاهش دهند، اما درمان با داروها فقط برای بهبود علائم فعالیت‌های هسته‌ای مغز مفید است، و نمی‌تواند اوتیسم را به طور کامل، بهبود بخشد.
  • ترکیب رویکردهای چندگانه : درمان‌های مختلف را می‌توان با هم ترکیب کرد، تا به کاهش شدید تأثیرات اوتیسم، کمک کنند.

پیشگیری از اوتیسم، هنوز به صورت قطعی کشف نشده است، با این حال، پیامدهای نامطلوب اوتیسم، درعین حال که قابل مدیریت هستند، بسیار سنگین هستند.