مقالات

کودک اوتیسم و تصاویر دیداری; چرا کودک اوتیسم با اینگونه تصاویر بهتر یاد می‌گیرد؟

کودک اوتیسم و تصاویر دیداری; تصاویر دیداری برای افراد طیف اوتیسم، روش یادگیری بسیار مناسبی است. برای حمایت مؤثر از افراد اوتیسم، درک سبک یادگیری مورد علاقه آنها ضروری است. برای بسیاری از آنها روش یادگیری دیداری نقش مهمی در تواناییشان در درک و پردازش اطلاعات دارد.

صدای اوتیسم می‌کوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان مبتلا به اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک مبتلا به اتیسم خود دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های 02188616931 و 02188616932 ، با ما در ارتباط باشید.

 

روش یادگیری با تصاویر دیداری چیست؟

روش یادگیری با تصاویر دیداری به ترجیح استفاده از تصاویر دیداری و نشانه‌ها برای درک و حفظ اطلاعات اشاره دارد. یادگیرندگان دیداری برای درک دنیای اطراف خود به دیدن و مشاهده تکیه می‌کنند. افراد اوتیسم از استفاده از حمایت‌های دیداری مانند: نمودارها، تصاویر و ویدئوها برای افزایش تجربه یادگیری خود سود می‌برند. این نمایش‌های دیداری به آنها کمک می‌کند تا مفاهیم را درک کنند، اطلاعات را سازماندهی کنند و جزئیات را به طور مؤثرتری به‌خاطر بسپارند.

توجه به این نکته مهم است که افراد اوتیسم ترکیبی از روش‌های یادگیری دارند؛ اما معمولاً یک روش یادگیری غالب است.

 

ویژگی‌های افرادی که با روش حمایت‌های دیداری بهتر یاد می‌گیرند:

  • حافظه دیداری قوی:

    این افراد توانایی قابل‌توجهی در یادآوری اطلاعات دیداری دارند. آنها اغلب تصاویر، رنگ‌ها و الگوها را با جزئیات زیاد به یاد می‌آورند.

  • ترجیح وسایل کمک دیداری:

    فرد تمایل دارد از تصاویر دیداری استفاده کند و آنها را به سایر روش‌های آموزشی ترجیح می‌دهد. آنها کتاب‌های درسی با نمودار را ترجیح می‌دهند.

  • توجه و تمرکز به جزئیات:

    فرد به جزئیات، نشانه‌های دیداری توجه می‌کند که ممکن است دیگران آنها را نادیده بگیرند. آنها در تشخیص الگوها، اشکال و تفاوت‌های دیداری ماهر هستند.

  • مهارت‌های تجسم:

    کسانی که به‌صورت دیداری بهتر یاد می‌گیرند استعداد طبیعی برای تجسم ذهنی دارند. آنها می‌توانند تصاویر ذهنی واضحی ایجاد کنند که به درک و حل مسئله کمک می‌کند.

  • ترجیح سازماندهی دیداری:

    افراد اغلب ترجیح می‌دهند اطلاعات را به‌صورت دیداری سازماندهی کنند. آنها از نقشه‌های ذهنی، فلوچارت‌ها یا سایر ابزارهای دیداری برای ساختار دادن به افکار و ایده‌های خود استفاده می‌کنند.

درک این ویژگی‌ها به مربیان، مراقبان و درمانگران کمک می‌کند تا راهکارها و مداخلات آموزشی خود را برای حمایت بهتر از  افرادی که به‌صورت دیداری بهتر یاد می‌گیرند تنظیم کنند.

یادگیری دیداری و اوتیسم

یادگیری دیداری نقش مهمی در حمایت از آموزش و رشد افراد اوتیسم دارد. درک ارتباط بین یادگیری دیداری و اوتیسم مشخص می‌کند که چرا این سبک یادگیری برای افراد در طیف اوتیسم مفید است.

ارتباط بین یادگیری دیداری و اوتیسم

اوتیسم یک اختلال عصب-رشدی است که با چالش‌هایی در تعامل اجتماعی، ارتباطات و رفتارهای تکراری مشخص می‌شود. بسیاری از افراد اوتیسم ترجیح زیادی برای پردازش اطلاعات دیداری دارند و یادگیری دیداری یک رویکرد مؤثر برای آنها است.

تحقیقات نشان می‌دهد که مغز فرد اوتیسم اطلاعات دیداری را متفاوت از مغز افراد عادی پردازش می‌کند. این تفاوت در پردازش بر توانایی آنها در تفسیر و درک اطلاعات شنیداری تأثیر می‌گذارد و یادگیری دیداری را به روشی در دسترس و مؤثرتر برای کسب دانش تبدیل می‌کند.

چگونه یادگیری دیداری از افراد اوتیسم حمایت می‌کند

یادگیری با استفاده از تصاویر دیداری مزایا و مکانیسم‌های حمایتی متعددی را برای افراد اوتیسم فراهم می‌کند. با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های دیداری، مربیان و مراقبان می‌توانند محیطی را ایجاد کنند که نیازهای یادگیری منحصربه‌فرد افراد اوتیسم را برآورده کند.

 

بررسی تأثیر حمایت‌های دیداری در افراد اوتیسم

  • درک و حفظ پیشرفته:

    یادگیری دیداری با نشانه‌های دیداری مانند تصاویر، نمودارها و فیلم‌ها برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کند. این وسایل کمک دیداری به افراد اوتیسم کمک می‌کنند تا اطلاعات را با ارائه بازنمایی عینی و بصری مفاهیم انتزاعی بهتر درک و حفظ کنند.

  • ارتباطات و بیان بهبودیافته:

    تکنیک‌های یادگیری دیداری، مانند برنامه‌های دیداری، داستان‌های اجتماعی و سیستم‌های ارتباط دیداری، مهارت‌های ارتباطی را برای افراد اوتیسم افزایش می‌دهند. حمایت‌های دیداری راهی واضح و ساختاریافته برای برقراری ارتباط و بیان افکار، نیازها و احساسات ارائه می‌دهند.

  • افزایش استقلال و خودمختاری:

    حمایت‌ها دیداری استقلال را در افراد اوتیسم ارتقا می‌دهند. برای مثال، برنامه‌ها و جدول‌های زمانی دیداری، به افراد کمک می‌کنند تا فعالیت‌ها و روال‌های روزانه را به طور مستقل انجام دهند، اتکا به درخواست‌های کلامی یا کمک‌های دیگران را کاهش می‌دهند.

مزایای یادگیری دیداری برای افراد اوتیسم

یادگیری دیداری مزایای بی‌شماری برای افراد در طیف اوتیسم دارد. با استفاده از نقاط قوت سبک یادگیری دیداری، افراد می‌توانند درک، ارتباط و استقلال خود را افزایش دهند.

 

درک و حفظ پیشرفته

یکی از مزایای کلیدی یادگیری دیداری برای افراد اوتیسم، افزایش درک و حفظ اطلاعات است. وسایل کمک دیداری، مانند نمودارها، تصاویر، نمایشی ملموس از مفاهیم و ایده‌ها را ارائه می‌دهند. این حمایت‌های دیداری  به افراد اوتیسم کمک می‌کنند تا اطلاعات را بهتر درک کرده و به‌خاطر بسپارند، زیرا آنها می‌توانند اطلاعات دیداری را به طور مؤثرتری پردازش و سازماندهی کنند.

تحقیقات نشان داده است که یادگیری دیداری می‌تواند یادآوری حافظه و حفظ اطلاعات را برای افراد طیف اوتیسم بهبود بخشد. افراد اوتیسم می‌توانند با ارائه اطلاعات در قالب تصویر، با سرعت خود به مطالب دسترسی پیدا کرده و آنها را مرور کنند و درک و دانش خود را تقویت کنند.

 

بهبود ارتباطات و بیان

یادگیری دیداری نقش مهمی در بهبود ارتباطات و بیان افراد اوتیسم دارد. بسیاری از افراد اوتیسم در ارتباطات کلامی با چالش‌هایی روبرو هستند و برای بیان مؤثر افکار و احساسات خود دچار مشکل می‌شوند. وسایل کمک دیداری، مانند برنامه‌های دیداری، داستان‌های اجتماعی و سیستم‌های ارتباط تصویری، ابزارهای جایگزینی برای ارتباط و بیان فراهم می‌کنند.

 

افزایش استقلال و خودمختاری

یکی دیگر از مزایای قابل‌توجه یادگیری دیداری برای افراد اوتیسم، ارتقای استقلال و خودمختاری است. حمایت‌های دیداری، مانند برنامه‌های تصویری و جدول زمانی، ساختاری واضح و قابل‌پیش‌بینی را برای کارهای روزمره فراهم می‌کند. این ساختار به افراد اوتیسم قدرت می‌دهد تا زندگی روزمره خود را مستقل‌تر طی کنند و اضطراب را کاهش داده و اعتمادبه‌نفس را افزایش دهند.

 

adminnew2

Recent Posts

دوست یابی در کودکان اوتیسم; پنج گام برای کمک به فرزند دارای اختلال اوتیسم برای دوستیابی

دوست یابی در کودکان اوتیسم، و با نیازهای ویژه، می‌تواند یک فرایند پرچالش‌ باشد. این…

2 هفته ago

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟ فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف مراقبت‌های…

3 روز ago

هزینه های سرسام آور درمانی افراد اوتیسم

هزینه‌های درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی، بار سنگینی روی خانواده‌ها می‌گذارد. برای خدمات…

1 هفته ago

چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم

چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم; برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم، برای اعضاء خانواده و…

1 هفته ago

خودزنی در کودکان اوتیسم; راهکارهایی برای آرام کردن کودک ASD

درمان خودزنی کودکان اوتیسم; خودآزاری در کودکان اوتیسم، یکی از رفتارهای شایع و مخرب است،…

2 هفته ago

فواید کاردرمانی در درمان کودکان اوتیسم

فواید کاردرمانی چیست؟ حدود 70 درصد کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، در پردازش و تنظیم…

3 هفته ago