مقالات

انتخاب بازی برای کودکان اوتیسم; جذاب ترین بازی‌ها و فعالیت‌ها

انتخاب بازی برای کودکان اوتیسم; بازی‌ ها می‌توانند به عنوان تقویت‌کننده مثبت برای کودکان با اختلال طیف اوتیسم استفاده شوند و به بهبود تجربه کلی بازی کمک کنند. بعضی از بازی‌ها به آموزش مهارت‌های اساسی که ممکن است کودک به آن نیاز داشته باشد کمک می‌کند. برای تعدادی از کودکان، ممکن است لازم باشد بازی‌های حافظه‌ای و برای برخی دیگر بازی‌های رومیزی را کنار بگذارید. برخی دیگر از کودکان با اختلال طیف اوتیسم ممکن است به بازی‌هایی نیاز داشته باشند، که مهارت‌های خواندن یا مهارت‌های اساسی ریاضی نیاز باشد تا به کمک آن آموزش ببینند. به‌طور کلی می‌توان گفت که پاسخ در مورد هر کودک متفاوت است، درست مثل وجود تفاوت در کودکان با اختلال طیف اوتیسم.

انتخاب بازی‌ برای کودکان اوتیسم مهم است

بازی‌ها به دلایل مختلف برای کودکان با اختلال طیف اوتیسم مفید هستند. برای شروع، بازی‌ها می‌توانند به کودکی در این طیف کمک کنند تا احساس مشارکت بیشتری داشته باشد و تعامل اجتماعی در آن‌ها را تقویت کند. بسته به بازی، می‌تواند تمرکز کودک را نیز بهبود بخشد. آن‌ها می‌توانند به عنوان تقویت‌کننده مثبت برای کودکان با اختلال طیف اوتیسم استفاده شوند، و به بهبود تجربه کلی بازی کمک کنند.

انتخاب بازی برای کودکان اوتیسم همیشه آسان نیست. بازی‌های خانوادگی می‌توانند یک سرگرمی‌ جالب باشد. برخی از بازی‌ها برای کودکان با اختلال طیف اوتیسم بسیار پیشرفته خواهند بود، در حالی که برخی دیگر ممکن است به اندازه کافی پیشرفته نباشند. پس چگونه بازی‌های مناسبی را برای کودکان خود در این طیف انتخاب می‌کنید؟

رَمی، یک کودک اوتیسم است که حافظه‌ای باورنکردنی دارد. او هرگز چیزی را فراموش نمی‌کند. به همین دلیل است که بازی‌های آموزشی مبتنی بر استفاده از حافظه شروعی عالی برای او بودند. وقتی شش ساله بود، مادرش با انتخاب بازی کارت‌های آموزشی به خانه رفت. او قصد داشت مفاهیم اساسی در مورد تقسیم در ریاضیات را به کمک بازی‌های کارتی به او بیاموزد. هدف او این بود که ریاضیات را با این کارت‌ها برای رَمی سرگرم‌کننده کند، امّا کودکش فقط در زمان کوتاهی کارت‌ها و تمامی معادلات ریاضی موجود بر روی آن‌ها را آموخت.

 

 

بهترین بازی‌ها برای کودکان با اختلال طیف اوتیسم

بهترین بازی‌هایی که می‌توانید با کودک با اختلال اوتیسم خود انجام دهید چیست؟ این بستگی به فرزند شما دارد که بیشتر مایل به تنهایی است. همانطور که گفته شد، برخی از بازی‌ها در صورتی که کودک شما در برخی مهارت‌های اساسی دچار ضعف باشد، کمک می‌کند، در حالی که برخی دیگر ممکن است برای کمک به درک زودهنگام خواندن مفید باشند. به عنوان یک والدین، باید تعیین کنید که کدام بازی برای شما و فرزندان با اختلال طیف اوتیسم‌تان بهترین است. بازی‌ درمانی کودکان اوتیسم یک راهکار کارآمد برای کودکان با این طیف اختلال است. با این‌حال، بیایید نگاهی به چند دسته بازی بالقوه مناسب برای کودکان بیندازیم:

  1. بازی‌های حافظه؛

    این‌ها بازی‌هایی برای همه کودکان، به ویژه کودکان با اختلال طیف اوتیسم عالی هستند. برای بعضی کودکان مثل “جویی”، حل بازی‌های مشابه دشوار است. آن‌ها نیازمند حمایت بیشتری هستند. درک فرآیندهای فکری برخی کودکان دشوار است، اما بازی‌های تطبیقی به والدین او بسیار کمک کرده است، زیرا مفاهیم اساسی در مورد تطبیق و حافظه را به او به کمک بازی آموزش داده‌اند. برای بازی‌های حافظه پیشرفته‌تر، می‌توانید شطرنج را امتحان کنید. رمی ‌وقتی صحبت از شطرنج به میان می‌آید، کاملاً به کودکی بدون اختلال تبدیل می‌شود. این بازی مورد علاقه او در بین همه بازی‌های رومیزی است که وجود دارد. او به‌طر خاصی می‌تواند از حافظه‌اش استفاده کند و همچنین این بازی سبب‌شده‌است تا مهارت‌های حل مسئله او بهبود یابد. او در این بازی نیاز به تفکر منطقی دارد. علاقه ی او به حدی است که می‌نشیند و سخنرانی‌های شطرنج را تماشا می‌کند تا مهارت‌های ضروری را برای شکست دادن هر حریفی که ممکن است با آن روبرو شود بیاموزد. او بسیار رقابتی است، امّا شطرنج به او کمک کرده تا یاد بگیرد و رشد کند و در عین حال پذیرفته است که گاهی اوقات بازنده خواهد شد.

  2. بازی‌های اجتماعی و حل مسئله؛

    کودکان بسته به توانایی‌هایشان، متفاوت یاد می‌گیرند، امّا بسیاری از کودکان با اختلال طیف اوتیسم در موقعیت‌های اجتماعی خاصی با مشکل مواجه می‌شوند. بازی‌هایی وجود دارد که می‌توانید هم در خانه و هم در مدرسه آن‌ها را انجام دهید. این بازی‌ها موقعیت‌هایی را ایجاد می‌کنند که کودک خردسال باید در موقعیت‌های سخت کار کند و راه‌حلی برای خروج از این موقعیت‌ها را ارائه دهد.

  3. بازی‌های کارتی؛

    بازی‌های کارتی مختلفی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای کمک به یادگیری کودکان استفاده کرد. بازی‌هایی هستند که دارای دسته‌ای از کارت‌های بازی است و از آن‌ها برای بهبود سرعت ذهنی و هماهنگی چشم دست می‌توان استفاده کرد. بازی کردن سرگرم‌کننده است و همچنین می‌تواند به مهارت‌های حرکتی درشت کمک کند. بسیاری از بازی‌های کارتی می‌توانند به کودکان با اختلال طیف اوتیسم در تطبیق و شمارش کمک کنند.

اکثر بازی‌ها را باید بیشتر به عنوان بازی بزرگسالان در نظر گرفت، اما می‌توان آن‌ها را به عنوان ابزار آموزشی برای کودکان نیز مورد استفاده قرار داد. بسیاری از این بازی‌ها می‌توانند به کودکان با اختلال طیف اوتیسم در یادگیری مفاهیم ریاضی و بهبود رشد شناختی کمک کنند. بسیاری از این بازی‌ها می‌توانند بازی‌های آموزشی عالی برای این کودکان باشند.

  1. بازی‌های رومیزی یا تخته؛

    بازی‌های رومیزی بی‌شماری وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای کمک به یادگیری و ارتباط کودک با دیگران استفاده کرد. این بازی‌ها برای بهبود مهارت‌های حل مسئله و همچنین کمک به تقویت برخی مهارت‌های اجتماعی مثل صبور بودن و تحمل‌کردن، رعایت نوبت و … بسیار کمک‌کننده است.

  2. بازی‌های پازلی؛

    بازی‌های پازلی، نمونه دیگری از بازی‌های آموزشی است که می‌تواند به بهبود تمرکز و مهارت‌های شناختی کودک کمک کند. آن‌ها نشانه‌های بصری را ارائه می‌دهند که کودک باید برای تکمیل پازل از آن‌ها استفاده کند. با هدف افزایش شناخت و صبوربودن، پازل‌ها در آموزش مهارت‌های ضروری برای موفقیت کودکان مهم هستند.

  3. بازی‌های احساسی؛

    بسیاری از کودکان با اختلال طیف اوتیسم ممکن است در هنگام تلاش برای انجام یک بازی غرق شوند. این به این معنا نیست که آن‌ها نمی‌خواهند با دیگران خوب بازی کنند، بلکه نمی‌دانند چگونه احساسات خود را ابراز کنند. به همین دلیل است که بازی‌های شناخت احساسات برای کودکان اوتیسم می‌تواند بسیار مهم باشد. بازی‌های مختلفی وجود دارد که به کودکان در مورد احساسات آموزش می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند تا بفهمند چرا آن‌طور که احساس می‌کنند، هستند. بازی‌های همچون “اژدهای عصبانی” و “من چه احساسی دارم” می‌تواند دو نمونه از بازی‌های کارتی مناسبی باشند که در تمامی‌ فروشگاه‌ها نیز موجود است.

  4. دسته‌بندی و طبقه‌بندی بازی‌ها؛

    این بازی ممکن است برای کودکان کوچکتر بهتر باشد، امّا همچنین ممکن است در بین کودکان در طیف نیز محبوب باشند. دسته‌بندی و طبقه‌بندی یکی از مهارت‌های اساسی است که کودکان باید یاد بگیرند. بسیاری از کودکان با اختلال طیف اوتیسم دوست دارند طبقه‌بندی کنند. جویی، دوست دارد لگوهای خود را به روش خاصی مرتب کند. بازی‌های دسته‌بندی این امکان را فراهم می‌کنند که کودک بفهمد ما سعی می‌کنیم با او بازی کنیم. آن‌ها مهارت‌های اساسی مورد نیاز برای زندگی را به کودکان آموزش می‌دهند و گاهی اوقات یک بازی طبقه‌بندی در نهایت می‌تواند خود یک تقویت مثبت برای ادامه و استمرار بازی برای کودکان با اختلال طیف اوتیسم است.

  5. بازی‌های ویدیویی؛

    این یکی از مواردی است که اگر فرزند شما در مسیر آن قرار بگیرد، می‌تواند کمی‌سخت باشد، اما بازی‌های ویدیویی می‌توانند کمک زیادی به کودک از لحاظ اجتماعی و آموزشی داشته باشند. چندین بازی ویدیویی امکان یک عملکرد چت را فراهم می‌کنند تا کودکانی که این بازی را انجام می‌دهند بتوانند ارتباط برقرار کنند. انتخاب بازی‌ ویدیویی همچون شمشیر دو لبه هست؛ در حالی که می‌تواند به کودک شما کمک کند، می‌تواند برای او مضر نیز باشد. توصیه می‌شود هنگامی‌که همراه کودک نیستید انجام بازی‌های ویدیویی را برای او محدود کنید.

مطلب پیشنهادی: Baby Digital

 

انتخاب سودمندترین بازی‌ها برای کودک با اختلال طیف اوتیسم

بهترین بازی‌ها برای فرزندان شما واقعاً توسط فرزندان شما تعیین می‌شوند. آن‌ها در چه زمینه‌ای به کمک نیاز دارند؟ تعیین اینکه آیا مهارتی وجود دارد که آن‌ها باید در آن پیشرفت کنند، می‌تواند به شما سرنخی بدهد که چه بازی‌هایی را انتخاب کنید. به طور مثال رمی، می‌دانیم که او فوق العاده باهوش است، عاشق حل مشکلات است و عاشق هری‌پاتر است. انتخاب بازی برای او بسیار آسان است. با جویی، خیلی سخت‌تر است. جویی زیاد دوست ندارد با افراد دیگر بازی کند و به راحتی می‌توان او را با عنوان “نیازهای ویژه” شناسایی کرد. ممکن است گزینه‌های بسیار کمی‌ برای بازی با او وجود داشته است، اما امیدواریم روزی یکی را پیدا کنیم که برای او مفید باشد. واقعاً به شما بستگی دارد که وقت بگذارید و از فرزندان خود یاد بگیرید که چه بازی‌هایی را دوست دارند یا چه بازی‌هایی می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا یاد بگیرند.

 

نتیجه گیری

انتخاب بازی برای کودک شما که در طیف است، می‌تواند یک کار دلهره‌آور باشد، شکی نیست. بازی‌ که ممکن است شما فکر کنید کودکتان دوستش داشته باشند می‌تواند باعث درد یا رنج برای او شود و بازی‌ که ممکن است از آن متنفر باشید می‌تواند مورد علاقه آن‌ها باشد. اگر اینطور است، باید احساسات شخصی خود را کنار بگذارید و اجازه دهید آن‌ها خود تصمیم بگیرند و با انتخاب بازی دلخواهشان سرگرم شوند.

در پایان، یافتن چیزی برای به اشتراک گذاشتن با فرزندتان بسیار مهم تر از یافتن چیزی است که دوست دارید. مهارتی را پیدا کنید که در آن به کمک نیاز دارند، و با انتخاب بازی مناسب این مهارت را بهبود بخشد. به نظر من آن‌ها بزرگسالان بهتر و دقیق‌تری خواهند شد، زیرا شما به جای تحمیل آنچه که دوست دارید، وقت گذاشتید و یاد گرفتید که آن‌ها چه چیزی را دوست دارند.

صدای اوتیسم می‌کوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان مبتلا به اوتیسم فراهم نماید.
والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک مبتلا به اتیسم خود دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های 02188616931 و 02188616932 ، با ما در ارتباط باشید.

adminnew2

Recent Posts

دوست یابی در کودکان اوتیسم; پنج گام برای کمک به فرزند دارای اختلال اوتیسم برای دوستیابی

دوست یابی در کودکان اوتیسم، و با نیازهای ویژه، می‌تواند یک فرایند پرچالش‌ باشد. این…

3 هفته ago

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟ فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف مراقبت‌های…

23 ساعت ago

هزینه های سرسام آور درمانی افراد اوتیسم

هزینه‌های درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی، بار سنگینی روی خانواده‌ها می‌گذارد. برای خدمات…

5 روز ago

چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم

چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم; برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم، برای اعضاء خانواده و…

1 هفته ago

خودزنی در کودکان اوتیسم; راهکارهایی برای آرام کردن کودک ASD

درمان خودزنی کودکان اوتیسم; خودآزاری در کودکان اوتیسم، یکی از رفتارهای شایع و مخرب است،…

2 هفته ago

فواید کاردرمانی در درمان کودکان اوتیسم

فواید کاردرمانی چیست؟ حدود 70 درصد کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، در پردازش و تنظیم…

3 هفته ago