عمومی

باورهای غلط در مورد اوتیسم چیست؟

باورهای غلط در مورد اوتیسم چیست؟ انبوهی از باورهای غلط و افسانه‌های مختلف در مورد اوتیسم و ​​افراد با اختلال طیف اوتیسم وجود دارد.  این افسانه‌های در مورد اوتیسم می‌توانند توهین‌آمیز، مضر، یا صرفاً گمراه‌کننده باشند؛ بنابراین دانستن اینکه اوتیسم چه چیزی هست و چه چیزی نیست، مسئله‌ای مهم است تا اطمینان حاصل شود که افراد اوتیسم از حمایت، کمک و درک موردنیاز و شایسته‌ای برخوردار می‌شوند. تقریباً از هر 36 کودک، 1 کودک با اختلال طیف اوتیسم در دنیا متولد می‌شود. این اختلال رشدی اغلب در کودکی قابل تشخیص است، اما برخی از بزرگسالان در مراحل بعدی زندگی تشخیص اوتیسم می‌گیرند.

باورهای غلط در مورد اوتیسم چیست؟

با توجه به این واقعیت، که هیچ دو فرد با اختلال طیف اوتیسم شبیه هم نیستند، مهم است در نظر بگیرید که اوتیسم در واقع یک طیف است. برخی از افراد اوتیسم، دارای کلام و برخی دیگر فاقد کلام هستند. تعداد نشانه‌های اوتیسم و نحوه بروز آن نشانه‌ها، تقریباً از هر نظر از فردی به فرد دیگر، متفاوت است.

  • توسط واکسن ایجاد می شود

این افسانه است که واکسن‌ها، به ویژه واکسن MMR (سرخک، اوریون و سرخجه)، باعث اوتیسم می‌شوند. ایمنی واکسیناسیون، بارها در میان گروه‌های بزرگی از مردم آزمایش شد. مطالعات تحقیقاتی با کیفیت بالا که صدها هزار نفر را شامل می‌شود به طور مداوم نشان داد که واکسیناسیون علت اوتیسم نیست.

  • یک بیماری دوران کودکی است

اوتیسم اختلالی مادام‌العمر است و فقط محدود به دوران کودکی نیست. یکی از باورهای غلط در مورد اوتیسم این است که این اختلال پس از کودکی درمان می شود و فرد بدون اختلال اوتیسم می شود. اگرچه در بریتانیا تعداد بزرگسالان با اختلال اوتیسم، بیشتر از تعداد کودکان با اختلال اوتیسم است با این حال، بزرگسالان با اختلال اوتیسم، در تحقیقات نادیده گرفته شدند، تحقیقات نشان می‌دهند که در صورت دریافت حمایت مناسب، نشانه‌های این اختلال می‌تواند تا بزرگسالی کاهش یابد. بنابراین ما از مطالعات مختلف برای یافتن بهترین راه‌ها برای حمایت از آنها در هر مرحله از زندگی‌شان حمایت می‌کنیم.

  • افراد با اختلال اوتیسم استعداد خاصی دارند

می‌دانیم که از بسیاری از والدین و بزرگسالان با اختلال اوتیسم در این مورد سوال می‌شود. این موضوع که لزوما تمام کودکان با اختلال اوتیسم دارای استعداد ویژه‌ای هستند تفکری اشتباه است. دانستن این مسئله می‌تواند برای شما ناامیدکننده باشد اما همه ما نقاط قوت و ضعفی داریم و افراد با اختلال اوتیسم نیز از این قاعده مستثنا نیستند. آنها نیز تفاوت‌هایی با یکدیگر و همینطور با دیگران دارند. بنابراین با اختلال اوتیسم بودن لزوما فردی را انیشتین بعدی نمی‌کند تحقیقات نشان می‌دهند که حدود ۲۸ درصد از افراد با اختلال اوتیسم، استعداد ویژه‌ای دارند اما ما هنوز دلیل آن را نمی‌دانیم.

  • یادگیری خوبی ندارند

یکی دیگر از باورهای غلط دربارة اوتیسم این است که این افراد چیزی را یاد نمی‌گیرند. با حمایت مناسب و محیط مناسب، بسیاری از افراد با اختلال اوتیسم بسیار توانا و مستقل هستند. از هر ۴ فرد با اختلال اوتیسم، ۱ نفر مشکلات کلامی دارد به‌طوری‌که کلام محدود و تک‌کلمه یا به کل فاقد کلام است.

کودکان اوتیسم می‌توانند راه‌های دیگری برای برقراری ارتباط پیدا کنند. برخی از افراد با اختلال اوتیسم برای پردازش اطلاعات نیاز به زمان بیشتر و طولانی‌تری دارند؛ اما این ین معنا نیست که آنها متوجه نمی‌شوند.  افراد با اختلال طیف اوتیسم نیز نسبت به افراد بدون این اختلال نقاط قوتی دارند به به‌عنوان مثال: توجه شدید به جزئیات و توانایی ویژه برای دیدن الگوها در داده‌ها می‌تواند مزایای بسیاری را به همراه داشته باشد.

  • ضد اجتماعی هستند

ممکن است این افراد در مهارت‌های اجتماعی نیاز به حمایت داشته باشند یا با دنیای اطراف خود تعامل متفاوتی داشته باشند اما اغلب آنها از داشتن روابط لذت می‌برند. افراد  مشکلات اجتماعی خود را به اشکال مختلفی نشان می‌دهند؛ برخی ساکت و خجالتی هستند یا از موقعیت‌های اجتماعی اجتناب می‌کنند، برخی دیگر بیش از حد صحبت می‌کنند و برخی نیز برای گفتگوهای دو طرفه تلاش می‌کنند. ارتباط غیرکلامی می‌تواند برای افراد با اختلال اوتیسم گیج‌کننده باشد.

درک زبان بدن، لحن صدا و طعنه برای آنها دشوار است. این چالش‌ها می‌توانند در مسائلی مثل دوست‌یابی، ایجاد روابط یا ادامه کار ایجاد مشکل کنند. وقت گذاشتن برای شناخت افراد با اختلال اوتیسم و درک تفاوت‌های آنها در محیطی که در آن شاد هستند، تغییر را ایجاد می‌کند.

  • فقط پسرها با اختلال اوتیسم هستند.

به نظر می‌رسد اوتیسم در پسران شایع‌تر است اما دختران بیشتر از پسرها “نقاب زدن” را انجام می‌دهند و مهارت‌های تعامل با جهان را بهتر می‌آموزند. این می‌تواند بدین معنا باشد که بسیاری از دختران با اختلال اوتیسم، خیلی دیرتر از پسران با اختلال اوتیسم تشخیص اوتیسم می‌گیرند.

  • ناشی از تربیت بد والدین است.

تحقیقات ثابت کرد، که اوتیسم ناشی از تربیت بد نیست و والدین مقصر نیستند. ما در حال حاضر می‌توانیم برای حمایت از والدین و کمک به درک بهتر اوتیسم به آنها کمک کنیم. این رویکرد می‌تواند مهارت‌های ارتباطی کودک با اختلال اوتیسم را بهبود ببخشد. سبک فرزندپروری مطمئناً می‌تواند به کودک با اختلال اوتیسم کمک کند تا با دنیا کنار بیاید، اما قطعاً علت اصلی اوتیسم نیست.

صدای اوتیسم می‌کوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک اوتیسم خود دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.

فاطمه غفرانی

View Comments

Recent Posts

پنج گام برای کمک به فرزند دارای اختلال اوتیسم برای دوستیابی

 پنج گام برای کمک به فرزند دارای اختلال اوتیسم برای دوستیابی مقدمه دوست‌یابی برای کودکان…

3 ماه ago

بررسی تاثیر ریسپریدون در درمان اوتیسم

بررسی تاثیر ریسپریدون در درمان اوتیسم پس از دریافت تشخیص اوتیسم، انواع شیوه‌های درمانی برای…

2 ماه ago

هزینه های سرسام آور درمانی افراد اوتیسم

  هزینه‌های سرسام‌آور درمانی افراد اوتیسم مقدمه هزینه‌های درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی،…

2 ماه ago

فواید کاردرمانی در درمان کودکان اوتیسم

فواید کاردرمانی در درمان کودکان اوتیسم مقدمه حدود 70 درصد کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم،…

1 ماه ago

یادگیری در کودکان اوتیسم; بهترین روش ها برای آموزش به کودکان

یادگیری در کودکان اوتیسم؛ بهترین مداخلات برای آموزش به کودکان اوتیسم مقدمه آموزش و یادگیری…

1 ماه ago

کاردرمانی ذهنی اوتیسم در سال 2024

کاردرمانی ذهنی اوتیسم در سال 2024 کاردرمانی یک دنیای گسترده است که در آن کاردرمانگر…

1 ماه ago