آموزش مدیریت پول به کودکان اوتیسم بسیار اهمیت دارد. یادگیری اصول مدیریت پول به فرد در رسیدن به استقلال و توانایی کسب درآمد کمک می‌کند. بسیاری از افراد برای یادگیری مسائل مالی و مدیریت پول به کمک نیاز دارند.  افراد اوتیسم با عملکرد بالا می‌توانند مهارت مدیریت پول را بیاموزند. مدیریت پول نقش مهمی در استقلال بزرگسالان اوتیسم دارد و به‌دست‌آوردن استقلال پیش‌بینی‌کننده موفقیت‌های آینده افراد است. ما در این مقاله روش‌هایی که می‌توانید برای آموزش مسائل مالی به کودکان اوتیسم استفاده کنید را برای شما آورده ایم.

مطلب پیشنهادی: اوتیسم چیست؟

آموزش مدیریت پول به کودکان اوتیسم

آموزش پول و سواد مالی به‌طورکلی به معنای داشتن درک درست از مفاهیم مالی و استفاده از این دانش، در مدیریت دارایی‌ها و برنامه‌ریزی برای مسائل مالی در زندگی روزمره است. داشتن سواد مالی کافی به شما کمک می‌کند، تا برآورد دقیقی از درآمد و هزینه‌های خود داشته باشید، برای مخارج خود برنامه‌ریزی کنید، مقداری از درآمدتان را پس‌انداز یا سرمایه‌گذاری کنید و در نهایت به امنیت مالی برسید. شناخت و شمارش پول مهارت‌های موردنیاز در یکی از مفاهیم اساسی عملکردی است، که در طول زندگی از آن استفاده می‌شود. آموزش مسائل مالی به کودکان اوتیسم و مهارت‌های مرتبط با پول پایه‌ای، برای درک اعداد حیاتی مانند شمارش، اعشار و درصد ایجاد می‌کند.

آموزش مسائل مالی به کودکان اوتیسم

داشتن اطلاعات در مورد مسائل مالی، پول و استفاده از آن برای هر فردی ضروری است و در آینده ی افراد نقش به سزایی دارد. در حقیقت آشنایی با مسائل مالی و پول یکی از موضوعات مهم برای تمام افراد است و نقش زیادی در استقلال آن ها دارد. دانش مالی فرد به او کمک می‌کند در شرایط مختلف بتواند بهترین تصمیم را بگیرد، چه این تصمیم خرید یک بستنی و پرداخت هزینه ی تاکسی باشد و یا حتی برنامه‌ریزی برای یک سرمایه‌گذاری بلندمدت.

کودک باید بتواند برای برطرف‌کردن بسیاری از نیازهای اساسی‌اش از پول استفاده کند. به همین دلیل او باید استفاده از پول را یاد بگیرد و مفهوم آن، مقایسه ی قیمت‌ها و توان خرید با مقدار پولی که دارد، مفهوم پس انداز، سرمایه گزاری و … را بداند. یکی از مشکلات والدین با کودکان و جوانان با اختلال طیف اوتیسم آموزش مسائل مالی به آنها می‌باشد. چیزی که گاهی اوقات ممکن است فراموش شود این است که کودکان با اختلال طیف اوتیسم هم بزرگ خواهند شد.

آموزش مسائل مالی به کودک اوتیسم جزو مهم‌ترین مهارت‌هایی است که برای اعتماد به نفس و استقلال کودکان آموزش داده می‌شود. در این مقاله راهکارهای ساده و مؤثری برای شما وجود دارد تا بتوایند آموزش مسائل مالی به کودکان اوتیسم را جلو ببرید:

  • قبل از آموزش مسائل مالی به کودکان اوتیسم، اطلاعات پایه ی مالی خودتان را افزایش دهید.

قبل از آموزش مسائل مالی به کودکان طیف اوتیسم، اگر در مورد معانی برخی از اصطلاحات مالی اطلاعاتی ندارید و یا انجام برخی کارهای بانکی مانند افتتاح حساب بانکی و معانی برخی اصطلاحات ازجمله حق بیمه، سرمایه‌گذاری‌کردن و برنامه‌های بازنشستگی برای شما مبهم است، مشکلی نیست. نیازی نیست شما در مورد مسائل مالی و پول حرفه‌ای شوید و یا در مورد همه چیز اطلاعات کسب کنید. تنها با یادگیری برخی از مسائل پایه و ابتدایی مالی می‌توانید این مهارت را آموزش دهید.

  • هرچه زودتر شروع کنید

دقیقاً مانند زمانی که مهارتی را می‌خواهید به فرزندتان آموزش دهید. هرچه زودتر و مداوم‌تر این موضوع را آموزش دهید بازدهی بهتر و بیشتری خواهد داشت.

  • از مسائل ابتدایی و پایه شروع کنید

در این مهارت می‌توانید با فرزندتان در مورد پس‌اندازهای مالی و شناخت پول صحبت کنید بهتر است آموزشتان را از مبالغ  پایین شروع کنید؛ مانند هزارتومان، ده‌هزار تومان و … آموزش به این شکل برای حساب و کتاب کردن راحت‌تر است، زیرا  شروع کردن با ارقام کوچک‌تر برای کودک اوتیسم راحت‌تر است.

  • از پول واقعی و دیالوگ‌های واقعی برای آموزش استفاده کنید.

در آموزش مسائل مالی به کودکان اوتیسم، پول تقلبی و مقوایی هیچ‌وقت مانند پول واقعی نخواهد بود. کودکان با اختلال طیف اوتیسم حتماً باید از پول‌های واقعی استفاده کنند زیرا تشخیص پول تقلبی و واقعی و انطباق دادن پول تقلبی و واقعی برای آن‌ها سخت خواهد بود. اگر پولی که برای آموزش استفاده می‌کنید همان پول واقعی نیست ؛ فرزندتان ممکن است گیج شود.

  • برای فرزندتان پول‌توجیبی تعیین کنید.

هیچ عیبی ندارد که مبلغ آن کم باشد؛ پول‌توجیبی باعث می‌شود تا کودکان پول خودشان را داشته باشند و آن را پس‌انداز یا از آن استفاده کنند. دادن پول‌توجیبی باید مداوم باشد؛ هر هفته سر یک روز این مبلغ را به کودک بدهید تا بتواند به‌درستی از آن استفاده کند.

آموزش مسائل مالی به کودکان اوتیسم| صدای اوتیسم

اصطلاحات ضروری مدیریت پول، که باید به فرد آموزش دهید:

  • درآمد: منبعی که ازطریق آن، پول وارد زندگی ما می‌شود. این منبع می‌تواند حقوق ثابت، پاداش و پورسانت، سود سهام باشد.
  • هزینه: پول نقد یا اعتباری که صرف خرید و تهیه خدمات و مایحتاج زندگیمان اعم از ضروری و غیرضروری مثل: هزینه غذا و پوشاک، اجاره منزل، قسط وام می‌کنیم.
  • پس‌انداز: پول اضافی که برای آینده مثل قلک بچه‌ها یا حساب بانکی کنار می‌گذاریم.
  • سرمایه‌گذاری:  خرید ملک، خرید سهام یا اوراق قرضه که توقع داریم با گذشت زمان ارزش آنها بیشتر شود و پول بیشتری به ما برگردد.
  • منبع حمایتی:  بیمه عمرکه خدماتش را پیش‌خرید می‌کنیم تا در روزهای حساس یا بحران‌های زندگی به دادمان برسد.

نکاتی برای آموزش پول به کودک اوتیسم

آموزش پول برای کودکان اوتیسم موضوع پیچیده‌ای است، آموزش پول به افراد اوتیسم با عملکرد بالا می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد، و موجب استقلال فرد در آینده شود.

۱. درک اولیه از موضوعات مالی

اصطلاحات اولیه مثل حساب‌های بانکی، کارت‌بانکی، رمز کارت، انواع پول پنج هزار تومان و غیره را آموزش دهید. سؤالات کودک را درمورد موارد مالی را با زبان ساده و قابل‌درک به کودک آموزش دهید.

۲. آموزش را هرچه زودتر شروع کنید بهتر است

مهارت‌های اولیه پولی را با شناخت انواع پول شروع کنید، سپس چگونگی خرید و پس‌اندازکردن پول را برای کودکان با بردن کودک به خرید آموزش دهید. هنگام آموزش پس‌اندازکردن، سکه‌ها و اسکناس‌ها را به‌عنوان هدیه به کودک دهید و به او بیاموزید، با انداختن پول در قلک می‌تواند پس‌انداز کند و او را برای این کار تشویق کنید.

راهکارهای آموزش پول به کودکان اوتیسم

۳. میزان قدرت خرید کودک را با  توجه به میزان پولی که دارد به او بیاموزید

هنگامی که به فروشگاهی برای خرید می‌روید، میزان پول که کودک می‌تواند با آن خرید کند را برای او توضیح دهید، و او را هنگام انتخاب اشیا و سپس خریدکردن مشارکت دهید تا بتواند مدیریت پول را بیاموزد.

در حقیقت با این کار به کودک آموزش می‌دهید، که با مقدار پولی که دارد می‌تواند چه چیزی را بخرد و چه چیزی را نمی‌تواند بخرد.

۴. حساب بانکی افتتاح کنید

در صورت امکان، کودک را به بانک ببرید و یک حساب بانکی افتتاح کنید. سپس درباره شرایط اولیه بانکداری مثل: سپرده‌ها، موجودی‌ها، سود، کارت‌های نقدی و دیگر موارد صحبت کنید.

۵- از علایق کودک برای پس‌انداز استفاده کنید

کودکان یا بزرگسالان اوتیسم علایق خاصی مثل دایناسور، بازی ویدئویی یا نوع خاصی از غذاها را دارند. قلکی را که شبیه شخصیت موردعلاقه کودک است بخرید؛ سپس پول جمع شده را برای علایق کودک خرج کنید.

۶- با استفاده از قصه، بازی و سواد مالی را به کودکان آموزش دهید

به‌کاربردن زبان کودکانه و ورود به دنیای آن‌ها برای آموزش مسائل مالی به کودکان اهمیت ویژه‌ای دارد. اگر نتوانید با دنیای کودکانه آن‌ها همراه شوید، توفیق زیادی در آموزش سواد مالی به آن‌ها نیز به دست نمی‌آورید؛ بنابراین بهترین روش برای آموزش مفاهیم تقریباً پیچیده مالی به کودکان استفاده از قصه، بازی، اسباب‌بازی‌های مختلف و دیگر ابزارهایی است که کودکان ارتباط بهتری با آن‌ها برقرار می‌کنند

۷- از منابع مختلف مانند کتاب‌ها استفاده کنید

منابع بسیاری زیادی این روزها در بازار وجود دارد، که می‌توانند به والدین برای آموزش هرچه ‌بهتر سواد مالی به کودکان کمک کنند. از جمله این منابع می‌توان به کتاب‌های متعددی اشاره کرد که با این موضوع نوشته شده‌اند.

نکاتی برای آموزش مدیریت پول به کودکان اوتیسم| صدای اوتیسم

راه کارهایی برای آموزش مدیریت پول به کودکان اوتیسم

  • استفاده از حمایت‌های دیداری

برنامه‌های تصویری برای کمک به انجام کارهایی مانند پیروی از دستورالعمل‌ها مفید است. استفاده از تصاویر مرتبط با پول برای آشنایی و دنبال‌کردن مراحل استفاده از پول به افراد اوتیسم کمک زیادی می‌کند. یک برنامه تصویری به شما در محاسبه مخارج روزانه کمک خواهد کرد.

راه کارهایی برای آموزش مدیریت پول به کودکان اوتیسم| صدای اوتیسم

  • درباره اهمیت مدیریت پول با فرد صحبت کنید

درباره مسائل مالی روزانه و اهمیت توجه به میزان پولی که در اختیار دارد صحبت کنید.

اگر پول را ماهانه در اختیار فرد می‌گذارید به او نحوه خرج‌کردن پول برای قبض آب و برق خرید خوراکی و دیگر موارد را توضیح دهید.

  • درک و بودجه‌بندی هزینه‌ها

خرید مواد غذایی با درنظرگرفتن صرفه‌جویی در هزینه، داشتن یک لیست خرید برای خرید چیزهایی که برای درست‌کردن غذاهای سالم نیاز دارید، و همچنین مقایسه قیمت‌ها به هنگام خرید و انتخاب موارد متناسب با بودجه.

  • استفاده از کارت‌های اعتباری

موجودی حساب خود را هنگام استفاده از کارت‌های بانکی مدیریت کنید. پیگیری حساب بانکی و درک صورت‌حساب‌های بانکی به شما در مدیریت پول کمک می‌کند.

  • درک نیاز هنگام خرید

آیا به کالایی که می‌خرید نیاز دارید یا فقط دلتان می‌خواهد آن را بخرید؟

اجاره یا رهن، خرید مواد غذایی و قبض‌های خانه از نیازهای ضروری هستند، هزینه‌هایی که برای تفریحات استفاده می‌کنید در درجه دوم نیازها قرار دارند.

  • مدیریت خریدهای فوری

خریدن چیزهایی که دلتان می‌خواهد بسیار وسوسه‌انگیز است؛ اما آیا توانایی پرداخت آن را دارید؟ بسیاری از افراد در کنترل انگیزه خود برای انجام کارهایی از جمله خرید چیزی گران‌قیمت مشکل دارند.

راهکارهایی برای کنترل در برابر ولخرجی

هنگام خرید با شخصی باشید که به شما در مدیریت پول کمک می‌کند. فهرستی از تفریحات خود را بنویسید و بودجه آن را مشخص کنید. اگر هوس خرید کردید، هزینه‌های ماه را برآورد و از خودتان بپرسید آیا بودجه‌تان به‌ خرید هر چیز دیگری در این ماه می‌رسد؟

گاهی اوقات فقط کمی صبرکردن می‌تواند به شما در صرف هزینه‌های غیرضروری کمک ‌کند.

روش‌های جلوگیری از کلاهبرداری

  • رمز کارت را هر چند وقت یک‌بار عوض کنید و رمز خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
  • رمز کارت را بر روی آن ننویسید.
  • پس از اتمام خرید آنلاین از سایت خارج شوید.
  • برای خرید آنلاین از لپ‌تاپ یا گوشی غریبه استفاده نکنید.
  • روی سیستم خود نرم‌افزارهای ضدویروس نصب کنید.
  • رمز کارت را بلند نگویید (در این صورت در اولین فرصت رمز کارت را تغییر دهید).
  • برای خرید از مغازه خودتان عملیات پرداخت را انجام دهید، فروشندگان موظف هستند دستگاه کارت‌خوان را در اختیار شما قرار دهند.
  • از رمز دوم پویا استفاده کنید.
  • برای خرید کارت جدا داشته باشید و با استفاده از کارت‌بانکی که سرمایه شما در آن است خرید نکنید.
  • هرگونه شکی را جدی بگیرید.
  • در صورت برنده‌شدن در قرعه‌کشی فقط شماره شبای خود را برای دریافت هدیه در اختیار دیگران قرار دهید.

سخن پایانی

سواد مالی به معنای داشتن درک درست از مفاهیم مختلف مالی و به‌کاربستن این دانش در زندگی روزمره است. سواد مالی در دنیای امروز یک ضرورت محسوب می‌شود، و رسیدن به امنیت مالی مهم‌ترین دستاورد آن است. این مسئله لزوم آموزش سواد مالی برای کودکان و نوجوانان را به ما یادآور می‌شود. آشناکردن بچه‌ها با مدیریت مسائل مالی از سنین پایین‌تر کار ساده‌تری است، و به آن‌ها کمک می‌کند تا با مفاهیمی چون بودجه‌بندی، وام، بدهی، سرمایه‌گذاری و پس‌انداز از همان دوران کودکی آشنا شوند، و مدیریت مسائل مالی خود را در سطحی کوچک‌تر از جامعه تمرین کنند.

برای افراد اوتیسم درک و آموزش مفهوم پول بسیار پیچیده و سخت است. توجه داشته باشید که آموزش مدیریت صحیح پول و انجام عادات مالی در بلندمدت و در طول زندگی فرزند شما، نیازمند تدریس گام‌به‌گام و صبوری در این مسیر است.

صدای اوتیسم می‌کوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک اوتیسم خود دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.