چگونه می توان کوبیدن سر در کودکان اوتیسم را متوقف کرد؟

دیدن این که کودک اوتیسمتان سرش را به جایی میکوبد میتواند برای شما ترسناک و ناراحت کننده باشد. این یک رفتار آسیب رسان محسوب میشود. رفتارهای آسیب رسان یا کوبیدن سر نشانه های اصلی اتیسم محسوب نمیشوند اما کودکان اوتیسم در معرض خطر بیشتری از رفتارهای آسیب رسان و کوبیدن سر هستند. توجه کردن به این رفتار ضروری است به این دلیل که این که اکنون کودک شما درگیر کوبیدن سر است به این معنا نیست که از این به بعد او همیشه این‌ کار را انجام خواهد داد و نمی‌توان این کار را متوقف کرد. راهکارهایی وجود دارد که می‌توانید انجام دهید که به شما کمک می‌کند تا دفعات وقوع این اتفاق را کاهش دهید .
مانند همه‌ی رفتارها ، دلیلی وجود دارد که کودک شما سرش را به جایی میکوبد، بنابراین پیدا کردن دلیل یا دلایل متعدد انجام این کار می‌تواند به شما کمک کند تا کودکتان را از خطر حفظ کنید .
برخی از دلایل رایج که ممکن است کودک شما سرش را به جایی بکوبد عبارتند از :
*وجود درد
*تلاش برای برقراری ارتباط
*به دنبال جلب توجه بودن
*پرکاری حسی یا کم کاری حسی

 

کوبیدن سر ممکن است برای برقراری ارتباط باشد
کوبیدن سر ممکن است برای برقراری ارتباط باشد

اینجا چند راه حل وجود دارد که میتوانید برای کاهش کوبیدن سر استفاده کنید :

1- با پزشک کودک مشورت کنید :

پزشک می‌تواند با معاینه‌ی فیزیکی کودک شما متوجه شود که علت سر کوبیدن کودک شما وجود درد و مشکل جسمی است یا خیر.
پزشک ممکن است بتواند منبع درد یا بیماری احتمالی که باعث ناراحتی و درد کودک شما می‌شود را شناسایی کند. مانند : گوش درد، مشکلات گوارشی ( دل درد و معده درد ) عفونت و … .ممکن است داروهایی وجود داشته باشد که بتواند رفتارهای آسیب رسان را کاهش دهد.

2- با یک رفتار درمانگر یا رفتار درمانگر تحلیلی صحبت کنید :

یک متخصص میتواند با ارزیابی که انجام می‌دهد محرک ها، تاثیرات محیطی یا هر چیزی که رفتار را تقویت می‌کند را شناسایی کند .

3- با یک درمانگر که در زمینه های پردازش حسی آموزش دیده است صحبت کنید :

کاردرمانگر می‌تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید کوبیدن سر نتیجه یک نیاز حسی یا یک محرک حسی است . همچنین درمانگر ممکن است بتواند راهکارهای حسی مانند ماساژ دادن، فشارهای عمیق، هدفون های حذف سرو صدا، بازی و نوع خاصی از فعالیت ها فیزیکی که کودک شما نیاز دارد و باعث احساس آرامش کودک شما می‌شود را به شما معرفی کند.

4 – با یک گفتار درمانگر صحبت کنید :

کودکان با اختلال اوتیسم ممکن است نتوانند نیازها یا خواسته های خود را بیان کنند و زبان بیانی ممکن است برای آنها چالش برانگیز باشد. این می‌تواند باعث افزایش سرخوردگی و ناامیدی آ‌‌ن‌ها شود و نیاز به حمایت بیشتری را ایجاد کند. گفتار درمانگر ممکن است بتواند راه‌هایی را برای برقراری ارتباط توصیه کند که نیازی به گفتار کلمات نداشته باشد. اگر کودک شما بتواند بهتر ارتباط برقرار کند احتمالا اغلب نیازی به کوبیدن سر برای برقراری ارتباط نداشته باشد .

5 – یک دفتر یادداشت درباره ی رفتارهای کودک داشته باشید :

یک دفتر یادداشت روزانه تهیه کنید و به مدت یک هفته در آن اطلاعات مربوط به زمان، مکان، مدت زمانی ، که کودک اوتیسم شما درگیر کوبیدن سر بوده است را یادداشت کنید. داشتن این اطلاعات به درمانگرانی که با کودک شما کار می‌کنند کمک میکند تا راحتر بفهمند چگونه به فرزند شما کمک کنند. همچنین یادداشت‌های روزانه راه خوبی برای مشاهده روند بهبود کودک است. داشتن یادداشت‌های روزانه الگوهای رفتاری را واضح‌تر نشان می‌دهد و همچنین می‌تواند سرنخ‌هایی به شما درباره‌ی موقعیت‌های احتمالی که کودک شما در آن سرش را می‌کوبد و می‌توانید از آن موقعیت ها اجتناب کنید، بدهد.

6 – سعی کنید واکنشی نشان ندهید :

سعی کنید در زمانی که کودک اوتیسم شما سرش را می‌کوبد بیش از حد واکنش نشان ندهید. بدیهی است که همه‌ی تلاش خود را برای حفظ ایمنی فرزندتان انجام دهید اما سعی کنید در آن زمان از دادن دستورات کلامی و یا نشان دادن واکنش های هیجانی و احساسی به کودک خود خودداری کنید. وقتی که کودکی سرش را می‌کوبد به احتمال زیاد نمی‌تواند دستورالعمل های کلامی را دنبال کند.
کوبیدن سر در کودکان اوتیسم یک رفتار پیچیده و بالقوه خطرناک است که ممکن است نیاز به نظارت بیشتر درمانگران کودک شما داشته باشد. نیاز است همه‌ی افرادی که به طور مداوم با کودک شما در ارتباط هستند به آن توجه کنند. جست‌وجو دیدگاه‌های مختلف به شما کمک می‌کند تا یک برنامه‌ی محکم برای نحوه‌ی رسیدگی و کاهش رفتار کودک هم در لحظه و هم در طول زمان ایجاد کنید .
امیدوارم کوبیدن سر یک رفتار کوتاه مدت در زندگی شما و کودکتان باشد.