بازی‌ های آنلاین و کودکان اوتیسم; کودکان اتیسم نیاز دارند و می‌خواهند دوست پیدا کنند. بااین‌حال، آن‌ها فاقد مهارت‌های ارتباطی ضروری برای عملکرد اجتماعی با همسالان هستند.

یکی از آسان‌ترین و در دسترس‌ترین راه‌های ممکن برای رشد مهارت‌های اجتماعی کودکان و نوجوانان، بازی‌های آنلاین است. بسیاری از کودکان اوتیسم با چالش‌های زیر دست‌وپنجه نرم می‌کنند

  • تأخیر در گفتار
  • مشکل در درک نشانه‌های ارتباطات غیرکلامی
  • اکولالیا (تکرار کلمات و عبارات دیگران)
  • ارتباط
  • مشکل در درک طنز یا طعنه‌ها
  • مشکل در خواندن و درک احساسات دیگران و …

 

بازی‌ های آنلاین و کودکان اوتیسم

درحالی‌که کودک اوتیسم با چالش‌های فوق و مشکلات بسیار دیگری روبه‌رو است، که همگی منجر به مشکلاتی در موقعیت‌های اجتماعی برای او می‌شود، می‌توان این مهارت‌های حیاتی را از طریق فعالیت‌هایی در خانه و با همراهی والدین به کودک خود آموزش دهید.

صدای اوتیسم می‌کوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان مبتلا به اوتیسم فراهم نماید.
والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک مبتلا به اتیسم خود دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های 02188616931 و 02188616932 ، با ما در ارتباط باشید.

مهارت‌های اجتماعی مهمی‌ که کودک اوتیسم برای دوست‌یابی نیاز دارد

  1. مهارت‌های بازی؛ مانند ‌اشتراک‌گذاری اسباب‌بازی‌ها
  2. زبان بدن مناسب مانند احترام به فضای شخصی
  3. انتخاب زمان مناسب صحبت‌کردن و یا انتخاب مناسب موضوع صحبت
  4. مدیریت احساسات و درک احساسات دیگران
  5. مقابله با تعارض
  6. تصمیم‌گیری

تمامی این مهارت‌ها، مواردی هستند که کودک با اختلال طیف اوتیسم در کسب و حفظ آن دچار مشکل است. با این‌حال برای برقراری روابط اجتماعی و دوست‌یابی مهارت‌های بسیار ضروری و مهم هستند. ما می‌توانیم باتوجه به توانمندی‌های کودکانمان، با آموزش این مهارت‌ها سبب رشد مهارت‌های اجتماعی در آن‌ها شویم. یکی از آسان‌ترین و در دسترس‌ترین راه‌های ممکن، استفاده از بازی‌های آنلاین است.

 

بازی‌های آنلاین و تأثیر آن در ایجاد مهارت‌های اجتماعی برای نوجوانان اوتیسم

 

ایجاد مهارت‌های اجتماعی با بازی‌های آنلاین برای نوجوانان اوتیسم

بازی آنلاین باعث بهبود مهارت‌های اجتماعی در نوجوانان مبتلا به اوتیسم می‌شود. تخمین زده می‌شود که بیش از 41 درصد از نوجوانان اوتیسم بیشتر اوقات فراغت خود را صرف بازی‌های ویدیویی می‌کنند. تعاملات اجتماعی برای نوجوانان اوتیسم همیشه آسان نیست. برای آن‌ها شروع ارتباط اجتماعی سخت است. چالش‌هایی را در ارتباط اجتماعی تجربه کنند و در درک نشانه‌های اجتماعی رایج مشکل داشته باشند که منجر به کمبود اعتماد به نفس، قلدری دیگران و انزوا فرد اوتیسم می‌شود. “نظریه ذهن” توانایی استنباط افکار و احساسات دیگران در محیط‌های اجتماعی است؛ نوجوانان اوتیسم می‌توانند از بازی‌های آنلاین به عنوان راهی برای: تمرین ارتباطات، ایجاد روابط معنادار و تقویت نظریه ذهن خود استفاده کنند. بازی محیط‌های سرگرم کننده و کم استرس را برای نوجوانان فراهم می‌کند تا مهارت‌های اجتماعی خود را تقویت کنند.

چند نمونه از مهارت‌ها که انجام بازی‌های آنلاین، می‌تواند سبب بهبود نوجوان اوتیسم شود:

1-ارتباط

بسیاری از پلتفرم‌های بازی آنلاین به کاربران این امکان را می‌دهند که با بازیکنان دیگر از سراسر جهان ارتباط برقرار کرده و با آن‌ها همکاری کنند. بسیاری از بازی‌های تعاملی آنلاین به کاربران اجازه می‌دهند در حین بازی صحبت کنند. از طریق انجام یک بازی آنلاین، نوجوانان فشار اجتماعی کمتری را احساس می‌کنند.

2-نشانه‌های دیداری و شنیداری

برای نوجوانان اوتیسم، شناخت و درک نشانه‌های اجتماعی دیداری و شنیداری به‌راحتی امکان‌پذیر نیست. بازی آنلاین محیط‌های مجازی را ارائه می‌دهد که در آن بازیکنان باید به سرنخ‌های دیداری و شنیداری توجه دقیقی داشته باشند.

3-نوبت گرفتن

نوبت گرفتن یکی از مؤلفه‌های مهم در رشد مهارت‌های ارتباطی است. در موقعیت‌های زندگی واقعی، نوبت گرفتن یک مهارت اجتماعی مهم است که اغلب در صف فروشگاه‌ها، شرکت در یک گروه و هنگام بازی با دیگران به وجود می‌آید. در بسیاری از بازی‌های آنلاین، آن‌ها باید به‌نوبت بازی کنند. بازیکنان باید با هم‌کار کنند تا یک کار مشترک را انجام دهند.

بازی‌های آنلاین و تأثیر آن در ایجاد مهارت‌های اجتماعی برای نوجوانان اوتیسم4-حل مسئله

مهارت‌های حل مسئله به طور مداوم در موقعیت‌های اجتماعی موردنیاز است. نوجوانان با موقعیت‌هایی مواجه می‌شوند که باید انعطاف‌پذیر باشند، گفتگوها یا موقعیت‌های پذیرفته نشده را بپذیرند و موقعیت را تجزیه‌وتحلیل کنند تا به پاسخ مناسبی دست یابند.

بازی آنلاین به طور مداوم به بازیکنان نیاز دارد که مشکلات را حل کنند و سریع تصمیم بگیرند. بازیکنان باید خود را با سطوح و چالش‌های جدید وفق دهند. از طریق بازی‌های آنلاین، نوجوانان اوتیسم یاد می‌گیرند که به‌سرعت فکر کنند و در صورت بروز چالش، مشکل را حل کنند.

5-مهارت‌های حرکتی

برخی از نوجوانان اوتیسم برای توسعه مهارت‌های حرکتی به حمایت بیشتری نیاز دارند. بازی راهی ساده برای بهبود مهارت‌های حرکتی ظریف و درشت است. دکمه‌های دسته‌های بازی راهی برای اصلاح مهارت‌های حرکتی ظریف و هماهنگی دست و چشم است. بازی واقعیت مجازی یا بازی‌های تمام بدن، مانند رقص یا بازی تناسب‌اندام، راهی برای بهبود مهارت‌های حرکتی درشت است.

6-ایجاد دوستی

بازی آنلاین دنیایی از دوستی‌ها را ارائه می‌دهد. بازی‌ها اغلب تعاملی هستند، بنابراین کاربران می‌توانند با دوستان خود از سراسر جهان بازی کنند، صحبت کنند، با افراد جدید ملاقات کنند یا حضوری با هم‌ بازی کنند.

7-آزار و اذیت

در تعاملات آنلاین و ناشناس، همیشه این احتمال وجود دارد که متلک، آزار و اذیت یا قلدری رخ دهد. اینها موقعیت‌هایی هستند که می‌توانند در زندگی واقعی نیز رخ دهند. همان‌طور که نوجوانان آداب معاشرت آنلاین را می‌آموزند، مهم است که بدانند چگونه با موقعیت‌های ناخواسته‌ای که رخ می‌دهد برخورد کنند. اکثر بازی‌ها تنظیمات نادیده‌گرفتن، مسدودکردن و گزارش‌دهی را درصورتی‌که فردی نادرست عمل کند ارائه می‌کنند.

8-تأثیر مادام‌العمر

بازی‌های آنلاینِ شاد باعث ایجاد شبکه‌ای از دوستان و همسالان می‌شود. نوجوانان شبکه‌ای از افراد با پیشینه‌های مختلف از سراسر جهان را برای خود می‌سازند و می‌توانند به‌طور نامحدود و همیشه با آن‌ها در ارتباط باشند.

مطلب پیشنهادی: Baby Digital