Categories: مقالات

سندرم لاندو کلفنر چیست و چه تفاوتی با اختلال طیف اوتیسم دارد؟

سندرم لاندو کلفنر براساس نام دو پزشک، ویلیام لاندو و فرانک کلفنر است که در دهه 1950 این اختلال را برای اولین‌بار توصیف کردند. اغلب اختلال اوتيسم و اختلالات زبان را با لاندو کلفنر اشتباه می‌گیرند. سندرم لاندوکلفنر نوعی اختلال نادر در کودکان است که به آن زبان‌پریشی اکتسابی ناشی از صرع نیز گفته می‌شود. سندرم لاندوکلفنر و اختلال اوتیسم به دلیل علایم مشابه معمولاً با هم اشتباه گرفته می‌شوند.

اختلال طیف اوتیسم یک اختلال عصبی – رشدی است که بر نحوه تعامل فرد با دیگران، برقراری ارتباط، یادگیری و رفتار او تأثیر می‌گذارد.

علائم اختلال اوتیسم می‌تواند شامل:

  • مشکل در برقراری ارتباط و تعامل با دیگران
  • داشتن علایق محدود و رفتارهای تکراری
  • و علائمی است که بر عملکرد فرد در مدرسه، کار و سایر زمینه‌های زندگی تأثیر می‌گذارد

در این مقاله به بررسی تفاوت سندروم لندوکلفنر با اختلال اوتیسم می‌پردازیم.

سندرم لاندو کلفنر چیست؟

به‌عنوان نوعی آفازی (اختلال در بیان) پیشروندۀ صرعی و آفازی همراه با اختلال تشنجی هم شناخته شده است و یک سندرم نادر صرعی است. سندروم لاندو کلفنر از سن 3 تا 8 سالگی شروع می‌شود و در پسران بیشتر از دختران شایع است. ازدست‌دادن ناگهانی یا تدریجی توانایی‌های درک صحبت یا صداهای آشنا، در کودکی که رشد و تکامل مناسب را داشته است، به طور معمول دیده می‌شود.

هم‌زمان که این سندرم درک زبانی کودک را درگیر می‌سازد، ممکن است هم‌زمان هر دو توانایی درک و صحبت‌کردن را هم تحت‌تأثیر قرار دهد. همچنین می‌تواند توانایی تشخیص صداها را هم به‌طورکلی درگیر کند؛ با این‌حال، نتایج آزمایش‌های شنوایی در کودک طبیعی هستند.

علائم سندرم لاندو کلفنر

علائم و نشانه‌های اصلی سندروم لاندو -کلفنر شامل موارد زیر می‌شوند:

  • تأخیر در گفتار و زبان
  • فعالیت کمتر در نواحی مغزی مرتبط با زبان
  • تشنج
  • و برخی مشکلات رفتاری و اختلالات عصبی-رشدی همچون اختلال بیش‌فعالی-نقص‌توجه

 

چگونه سندرم لاندوکلفنر از اختلال اوتیسم افتراق دهیم؟

بایستی بین لاندوکلفنر و اوتیسم، تشخیص افتراقی قائل شد. این دو اختلال‌های وابسته‌ای نیستند، اما علائم مشابهی دارند. اوتیسم یک نشانگان دوران طفولیت است که کودکان با این اختلال از همان ابتدا دارای تأخیر در رشد گفتار و زبان هستند و رشد گفتار و زبان غیرطبیعی دارند و اگر پسرفتی هم در رشد گفتار و زبان وجود داشته باشد پیش از ۳ سالگی اتفاق می‌افتد. اما در سندرم لاندوکلفنر در ابتدا رشد گفتار و زبان طبیعی است و پسرفت در رشد گفتار و زبان بعد از ۳ سالگی اتفاق می‌افتد.

کودکان اوتیسم معمولاً در برقراری تماس چشمی مشکل دارند و معمولاً از این کار امتناع می‌کنند، درصورتی‌که کودکان با سندرم لاندوکلفنر معمولاً مشکلی در برقراری ارتباط چشمی ندارند. در مهارت‌های غیرکلامی و شناختی کودکان اوتیسم دارای مشکلاتی هستند، درصورتی‌که کودکان با سندرم لاندوکلفنر دارای مهارت‌های غیرکلامی و شناختی طبیعی هستند؛ مثلاً در تکمیل پازل‌های معمایی، تطابق مکعب‌های رنگی با مدل یا کپی‌کردن اشکال هندسی طبیعی عمل می‌کنند.

 

درمان سندرم لاندو کلفنر

درمان سندرم لاندوکلفنر معمولاً شامل ترکیبی از روش‌های مختلف است که با هدف بهبود تلفظ و کاهش علائم سندرم، انجام می‌شوند. در ادامه به برخی از روش‌های درمانی سندرم لاندوکلفنر اشاره خواهیم کرد:

  1. مصرف داروهای ضدتشنج: در برخی موارد، مصرف داروهای ضدتشنج مانند کلونازپام، دیازپام و لووتیروکسین، به کاهش تعداد و شدت تشنج‌ها و بهبود علائم بیماری کمک می‌کند.
  2. درمان گفتاری: این روش باهدف بهبود تلفظ و کاهش علائم بیماری، از طریق تمرینات تلفظ، تمرینات گفتاری و تمرینات تنفسی، انجام می‌شود.
  3. درمان شناختی رفتاری: این روش باهدف بهبود رفتار و تعامل اجتماعی، با استفاده از تکنیک‌های مختلفی مانند تحلیل مسائل، تمرینات خودکنترلی و تغییر شیوه‌های فکری، انجام می‌شود.

 

نتیجه‌گیری

سندرم لاندو -کلفنر یک اختلال نورولوژیک نادر است که توانایی‌های زبانی و گفتاری افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این سندروم به عنوان یک وضعیت نیازمند مداخلات درمانی و پشتیبانی مختصر و مداوم توسط تیم چندتخصصی از جمله پزشکان نورولوژی، متخصصان گفتار‌درمانی و متخصصان مرتبط با بهداشت ذهنی و جسمی است.

صدای اوتیسم می‌کوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک اوتیسم خود دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.

alireza sami

Recent Posts

دوست یابی در کودکان اوتیسم; پنج گام برای کمک به فرزند دارای اختلال اوتیسم برای دوستیابی

دوست یابی در کودکان اوتیسم، و با نیازهای ویژه، می‌تواند یک فرایند پرچالش‌ باشد. این…

3 هفته ago

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟ فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف مراقبت‌های…

3 روز ago

هزینه های سرسام آور درمانی افراد اوتیسم

هزینه‌های درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی، بار سنگینی روی خانواده‌ها می‌گذارد. برای خدمات…

7 روز ago

چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم

چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم; برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم، برای اعضاء خانواده و…

1 هفته ago

خودزنی در کودکان اوتیسم; راهکارهایی برای آرام کردن کودک ASD

درمان خودزنی کودکان اوتیسم; خودآزاری در کودکان اوتیسم، یکی از رفتارهای شایع و مخرب است،…

2 هفته ago

فواید کاردرمانی در درمان کودکان اوتیسم

فواید کاردرمانی چیست؟ حدود 70 درصد کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، در پردازش و تنظیم…

3 هفته ago