مقالات

ساختار مغز کودک اوتیسم; در مغز کودکان با اختلال ASD چه می‌گذرد؟

ساختار مغز کودک اوتیسم چگونه است؟ اوتیسم جز اختلالات پیچیده رشدی عصبی است، که همه آنها با الگوهای رفتاری تکراری، و مشکلات ارتباط اجتماعی و تعامل مشخص می‌شوند. این علائم، مانند ناتوانی در برقراری تماس چشمی عدم درک و بیان احساسات، عبارات تکراری، توجه بیش از حد به اشیا یا موضوعات خاص، اوتیسم از اوایل کودکی شروع می‌شوند، و بر عملکرد روزانه فرد در طول زندگی تأثیر می‌گذارند.

تکنیک‌های تصویربرداری به ما امکان می‌دهد، تفاوت‌هایی را اندازه‌گیری کنیم ببینیم؛ اما تشخیص یک مغز اوتیسم از مغز بدون اوتیسم، با حساسیت و ویژگی کافی برای پیش‌آگهی، یا حتی تشخیص دشوار است. تغییرات در مغز ظریف هستند، و ما عمدتاً آنها را به طور متوسط ​​در بسیاری از افراد مشاهده می‌کنیم. زیرا در افراد مجرد، فقط تفاوت‌های طبیعی از فردی به فرد دیگر، بسیار چشمگیرتر از تغییرات سیستماتیک ظریف مرتبط با اوتیسم است.

مطلب پیشنهادی: نشانه‌ هایی که در دوران کودکی از اوتیسم خبر می‌دهد و هر پدر ومادری باید بداند🤔

 

ساختار مغز کودک اوتیسم

توصیف نوروآناتومی اوتیسم دشوار است؛ بنابراین چه چیزی در ساختار این اندام متفاوت است؟

بیایید با یک تازه‌سازی سریع آناتومی شروع کنیم: مغز به دو نیمکره تقسیم می‌شود، این دو نیمکره مغز چپ و راست مغز را دریافت می‌کنیم. تفکر و فرایندهای شناختی ما بین دونیمه، به عقب و جلو می‌روند. اوتیسم در برقراری ارتباط بین نیمکره چپ و راست مغز مشکل دارد.

ساختار مغزی متفاوت

دکتر اندرسون می‌گوید: ارتباط قوی بین این دو نیمکره وجود ندارد. در سال‌های اخیر، علم دریافته است که نیمکره‌های مغز کودکان اوتیسم، کمی بیشتر از یک مغز معمولی تقارن دارند. عدم تقارن نیمکره چپ و راست، یکی از جنبه‌های مهم سازماندهی مغز است. برخی از عملکردهای مغز تمایل دارند، که به یک طرف مغز مسلط باشند. گفتار و درک برای بیشتر افراد، (95 درصد راست‌دست‌ها و حدود 70 درصد چپ‌دست‌ها)، در نیمکره چپ مغز پردازش می‌شود. افراد اوتیسم تمایل به کاهش جانبی زبان به سمت چپ دارند، به همین دلیل است که در مقایسه با جمعیت عمومی، میزان چپ‌دست بودن آنها نیز بیشتر است.

یکی دیگر از بررسی های سریع زیست شناسی، بیان می کند: در هر نیمه، لوب ها پیشانی، جداری، پس سری وگیجگاهی وجود دارد. درون این لوب ها ساختارهایی وجود دارد، که همه چیز از حرکت تا تفکر را بر عهده دارند. در بالای لوب ها، قشر مغز با نام ماده خاکستری قرار دارد. اینجاست که پردازش اطلاعات اتفاق می افتد. چین های موجود در مغز، به سطح قشر مغز اضافه می شوند. هر چه سطح یا ماده خاکستری بیشتر باشد، اطلاعات بیشتری را می توان پردازش کرد.

در مغز افراد اوتیسم، چین خوردگی به طور قابل توجهی در لوب جداری (نواحی حسی اولیه)، و گیجگاهی چپ و همچنین در نواحی پیشانی و گیجگاهی راست وجود دارد، که اغلب با تغییراتی در اتصال شبکه عصبی مرتبط است. نواحی قشری متصل قوی در طول توسعه به هم کشیده می‌شوند، و شکنجه‌ای در بین آنها شکل می‌گیرد. در مغز فرد اوتیسم، اتصالات مغزی کاهش می‌یابد، که آن را به عنوان زوال عقل می ‌شناسند، این رخداد باعث می شود تا نواحی مرتبط ضعیف از هم دور شوند، و شکاف‌هایی بین آنها ایجاد شود. تحقیقات نشان می‌دهد، که هرچه این گودال‌ها عمیق‌تر باشند، تولید زبان بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

مطلب پیشنهادی: Baby Digital

 

مغز چگونه متفاوت کار می‌کند؟

ارتباطات درون مغز آن را زنده می‌کند.  این سلول‌ها یا نورون‌های مغز هستند، که به‌عنوان پیام‌رسان عمل می‌کنند. هنگامی که یک سلول مغز فعال است، یک تکانه الکتریکی ایجاد می‌کند، و به سلول‌های دیگر در مغز منتشر می‌شود.

فعالیت الکتریکی اساس تفکر و رفتار و نحوه عملکرد مغز را تشکیل می‌دهد. محققان به طور غیرمستقیم، این تکانه‌های الکتریکی را با بررسی چگونگی هماهنگی مناطق مغز اندازه‌گیری می‌کنند. وقتی نواحی با همکار می‌کنند، تمایل دارند هم‌زمان فعالیت مغزی داشته باشند. اتصال عملکردی اندازه‌گیری میزان هماهنگی دو ناحیه مغز با هم است.

 

مسئله اتصال

هنگام مقایسه اتصال عملکردی مغز افراد اوتیسم و مغزهای افراد غیر اوتیسم، محققان متوجه می‌شوند که برخی از شبکه‌ها با اتصال پایین‌تر، به‌ویژه در الگوهایی که فاصله بین مناطق مغز بیشتر است وجود دارد.

در اوتیسم، اتصال کوتاه یا کم ارتباطی وجود دارد.  کارهایی که ما را ملزم به ترکیب یا جذب اطلاعات در بخش‌های مختلف مغز، مانند عملکرد اجتماعی و وظایف حرکتی پیچیده می‌کند، در افراد اوتیسم مشکل دارد.

در سال‌های اخیر، توجه ویژه‌ای به ارتباط بین ترکیبات عصبی، انتقال‌دهنده‌های عصبی و اختلال اوتیسم شده است. نوروتوکسین‌ها مواد طبیعی یا مصنوعی هستند، که بر عملکرد سیستم عصبی تأثیر می‌گذارند. قرارگرفتن در معرض این مواد شیمیایی، قبل از تولد یا قرص پری ناتال بر رشد مغز تأثیر می‌گذارد، و به‌عنوان مکانیسم علت شناختی اوتیسم در حال تحقیق است.

 

در سنین  مختلف در مغز فرد اوتیسم چه اتفاقی می‌افتد؟

اختلال اوتیسم از اوایل کودکی شروع می‌شود، و تا بزرگسالی ادامه می‌یابد. بسیاری از علائم و الگوهای مغزی با افزایش سن شکل می‌گیرند؛ اما در طول مسیر رشد مغز اتفاقات پیچیده رخ می‌دهد. 20 تا 30 درصد از افراد اوتیسم دچار اختلالات تشنجی می شوند، اما دلیل آن واقعاً درک نشده است. گاهی اوقات اختلال تشنج می‌تواند آنها را مستعد ابتلا به اوتیسم کند، و گاهی برعکس است، و ما هنوز واقعاً این ارتباط را درک کرده‌ایم.

صدای اوتیسم می‌کوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک اوتیسم خود دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.

adminnew2

Recent Posts

دوست یابی در کودکان اوتیسم; پنج گام برای کمک به فرزند دارای اختلال اوتیسم برای دوستیابی

دوست یابی در کودکان اوتیسم، و با نیازهای ویژه، می‌تواند یک فرایند پرچالش‌ باشد. این…

3 هفته ago

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟ فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف مراقبت‌های…

1 روز ago

هزینه های سرسام آور درمانی افراد اوتیسم

هزینه‌های درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی، بار سنگینی روی خانواده‌ها می‌گذارد. برای خدمات…

5 روز ago

چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم

چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم; برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم، برای اعضاء خانواده و…

1 هفته ago

خودزنی در کودکان اوتیسم; راهکارهایی برای آرام کردن کودک ASD

درمان خودزنی کودکان اوتیسم; خودآزاری در کودکان اوتیسم، یکی از رفتارهای شایع و مخرب است،…

2 هفته ago

فواید کاردرمانی در درمان کودکان اوتیسم

فواید کاردرمانی چیست؟ حدود 70 درصد کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، در پردازش و تنظیم…

3 هفته ago