سفر با افراد اوتیسم، می تواند چالش برانگیز باشد. تغییرات روتین، غیرقابل پیش بینی بودن، شلوغی، صداها و مناظر جدید همگی می توانند تجربه سفر را برای افراد در طیف و خانواده هایشان دشوار کنند.
موانعی که باید به عنوان یک مسافربا اختلال طیف اتیسم از آنها آگاه بود
سفر با افراد اوتیسم
سفر موانع متعددی را به همراه دارد که به مشخصات فردی فرد مرتبط است
- نیازهای همه یکسان نیست: به هر حال همه انسان ها منحصر به فرد هستند.
- دسترس پذیری : به معنای محیطی که برای استفاده افراد دارای معلولیت طراحی شده است
- برای مسافران مختلف نیز معانی مختلفی دارد: برای افراد دارای اختلال اوتیسم دسترسی به این معنی است که اطلاعات را به طور واضح به اشتراک بگذارند و به قطعات کوچکتر تقسیم کنند. این می تواند به معنای فراهم کردن اتاق های آرام برای فرار از محیط های پر سر و صدا باشد. همچنین میتواند به این معنا باشد که کارکنان فرودگاه، راهآهن یا هتل به روشهایی آموزش دیدهاند که به افراد با اختلال اتیسم کمک کنند و از محرکهایی مانند تماس چشمی اجباری اجتناب کنند.
دسترسی به تازگی برای مسافران اوتیسم بهبود یافته است ولی هنوز راه درازی در پیش دارد.
به دلیل حساسیت بیش از حد برخی افراد با اختلال اتیسم به سر و صدا، محیط های شلوغ مانند مغازه ای که در آن افراد زیادی وجود دارد، موسیقی بلند، اطلاعیه ها و غیره چالش برانگیز است. به همین دلیل فرودگاه کمترین مکان مورد علاقه ی آن ها است.
- عبور از امنیت سرگرم کننده نیست : به خصوص زمانی که انتظارات اجتماعی به وضوح بیان نشده باشند.
از نظر افراد با اختلال اوتیسم زمانی که اطلاعات در آخرین لحظه تغییر می کنند، برای آن ها بسیار استرس زا است، سرویس هایی که گاهی اصلاحات متناقضی را ارائه می دهند. نیاز به کشف آن در زمان واقعی درجه ای از اضطراب را اضافه می کند.
اگر پرواز باشد، این اضطراب تشدید می شود.بنابراین، چگونه مسافران با اختلال اتیسم می توانند ایمن و در دسترس حرکت کنند؟
نحوه آماده سازی سفر با فرد دارای اختلال اوتیسم
شناخت خود می تواند در نفی محرک های حسی بالقوه یا دور زدن محیط های غیرقابل دسترس مفید باشد. این یک محاسبه است که اغلب افراد با اختلال اتیسم باید انجام دهند. آیا می توانم تغییرات را در جدول زمانی خود مدیریت کنم اگر همه اطلاعات را نوشته باشم؟ اگر سوالی داشته باشم چه کسی به من کمک می کند؟ اینها چند نگرانی بسیار کلیدی هستند. برنامه ریزی برای سفر به تلاش زیادی نیاز دارد.
اعلانهای بصری به افراد با اختلال اتیسم کمک زیادی میکنند، زیرا این افراد مشکلاتی را در عملکرد اجرایی تجربه میکنند.
همچنین بهتر است پیش از موعد درباره طرحها یا سیستمهای دسترسی تحقیق میکنند. برخی از مکانها، مانند بانکها، کارکنانی دارند که بهطور ویژه آموزش دیدهاند تا به افراد با اختلال اتیسم کمک کنند. در برخی مکان ها دیگر مانند فرودگاه، ممکن است مجبور شوید به یک میز کمک نزدیک شوید. وبسایتهای فرودگاه اطلاعات بیشتری در مورد کمکهایی که به مسافران معلول ارائه میکنند دارند – گاهی اوقات باید از قبل رزرو کنید.
مقابله با موانع سفر
بهتر است همیشه به دنبال راه هایی برای نفی مسائل قبل از بروز آنها باشید. در اینجا چند پیشنهاد وجود دارد:
1. با کیت حسی سفر کنید:
به گوشگیرهای گوش، اسباب بازی های فیجت و غیره فکر کنید. آنها به افراد با اختلال اتیسم این امکان را می دهند که برای مدت کمی طولانی تر راحت تر با شرایط کنار بیایند.
2. از یک جدول زمانی به عنوان شکلی از برنامه سفر استفاده کنید.
برای افراد با اختلال اوتیسم مفید است که انتقال بین کارها یا فعالیت ها را ببیند:
-
- مطمئن شوند که زمان کافی برای رسیدن به جایی، تغییر سکوهای قطار و غیره دارند
- همه چیز را علامت گذاری کنند.
اگر روال برنامه ریزی شده ناگهان تغییر کند، این به کاهش استرس آن ها کمک می کند.
3. هرگز بدون تلفن همراه خود نباشید:
اگر به کمک نیاز داشته باشید، با یکی از افرادی که بیشتر می شناسید و با آنها تعامل دارید تماس بگیرید.
مطلب پیشنهادی: مقابله با بیماری حرکت در اوتیسم
نتیجه گیری
در اینجا نحوه کمک به یک فرد با اختلال اتیسم که با او سفر می کنید آورده شده است. اول از همه فریاد نزنید و به ما نگویید که آرام باشید. اتیسم با کلید خاموش نمی شود! اگر نمیتوانیم بصحبت کنیم، باز هم گوش کنیم – حتی اگر در موقعیت بحرانی هستیم، یا به نظر نمیرسد که به طور عادی رفتار کنیم.
افراد با اختلال اوتیسم همیشه نمیتوانند به شما بگویند مشکل چیست، به همین دلیل اجتناب از محرکهای احتمالی همیشه کمک میکند. تماس چشمی را اجبار نکنید، که می تواند برای فرد بسیار ناراحت کننده باشد. کمک به مدیریت در محیطهای گیجکننده میتواند کمک زیادی به این افراد کند، و همچنین اطمینان حاصل شود که نیازهای حسی آن ها درک میشوند. اگر نیاز به تغییر یک برنامه دارید، در مورد آن واضح و صریح صحبت کنید.
صدای اوتیسم میکوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک اوتیسم خود دارید، میتوانید از طریق شماره تلفنهای ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.
8 Comments
هميشه وحشت سفر هوايي با دخترم رو دارم، نميتونم پيش بيني كنم چقدر بهم ميريزه
ممنون از مقاله های خوبی که به اشتراک میذارید
خیلی آموزنده بود
جالب بود
خیلی جالب بود
این مقاله واقعا قشنگه
واقعا سفر با کودک اتیسم چالش برانگیزه و انتظار میره جامعه همراهی و درک داشته باشه
واقعا سفر با اتيسم سخت است براي مقاله هاي خوبتون ممنون ♥️