Categories: مقالات

تجربیات مادران اوتیسم از کاردرمانی; روایت هایی از مادران

تجربیات مادران اوتیسم از کاردرمانی; کاردرمانی برای کودکان اوتیسم در ایجاد بهبودی‌های چشمگیر در زندگی‌ آن‌ها تا جای ممکن، ضروری است. کاردرمانی پیشرفت چشمگیری را در کیفیت زندگی‌ کودکان به ارمغان می‌آورد. عموماً کودکان اوتیسم در بسیاری از جنبه‌های زندگی دچار نقص و فقدان هستند؛ همچنین کاردرمانی برای بهبود مهارت‌های حرکتی ظریف و درشت، مهارت‌های شناختی و پردازش حسی افراد اوتیسم و آموزش‌ آن‌ها برای انجام فعالیت‌های مختلف از زندگی روزمره کاربرد دارد. افراد کار درمانگر آموزش‌های روش‌مندی را برای بهبود مهارت‌های گوناگون افراد اوتیسم ارائه می‌دهند و به‌ آن‌ها مراقبت از خود، بازی و وظایف مدرسه را می‌آموزند.

اوتیسم چیست؟ یک اختلال عصبی-رشدی است. بخش‌های مختلف مغز در افراد دارای اوتیسم در همکاری با یکدیگر دچار مشکل می‌شوند. این اختلال در سه سال اول زندگی بروز می‌کند و مادام‌العمر است. شاخصه اصلی اختلال اوتیسم نقص در ارتباط و تعاملات اجتماعی و بروز رفتارهای کلیشه‌ای است.

کاردرمانی یکی از شاخه‌های توانبخشی است که بر روی ابعاد مختلف سلامت جسمانی و روانی بیماران تأثیر می‌گذارد. این درمان در واقع حوزه‌ای میان‌رشته‌ای است که از علوم مختلف نظیر روان‌شناسی، فیزیولوژی و آناتومی برای بهبود عملکرد بیماران بهره می‌برد. یکی از هدف‌های اصلی کاردرمانی به استقلال رساندن مراجع است.

تجربیات مادران اوتیسم از کاردرمانی

  • روایت اول:

” من یک مادرم، مادر فرزندی که از همان ابتدا متفاوت بود، پس من هم باید مادری متفاوت برای او می‌شدم. مادری هستم که حسرت شنیدن واژه مادر را از زبان فرزندم لحظه‌به‌لحظه انتظار می‌کشیدم. فرزندی دارم که همیشه منتظر نگاه‌های مادر و فرزندی خواهم ماند؛ ولی قلبم را به او دادم تا وجودش را روشن کند. من مادر فرزندی هستم که از ابتدا بجای لذت‌بردن از شیرینی‌های کودکی‌اش با او درگیر شکستن مقاومت‌هایش شدم. بجای خندیدن در پارک و مهمانی با فرزندم، درگیر کشمکش‌های رفتاری‌اش بودم. بجای گردش و خرید با جوهره وجودم در خیابان‌ها و پاساژها در کلینیک‌ها برای درمان او جوانی خودم و کودکی او را سپری کردم.

کودک ما کلیشه دارد در واقع همه کودکان تعدادی بازی تکراری دارند؛ اما کلیشه‌های فرزندم مانع هرگونه رشد شناختی، حسی و … در او شده بود؛ به همین دلیل کاردرمانی را شروع کردیم. کاردرمانی را براساس مطالعات مختلف و کمک از کار درمانگر آنلاین انجام می‌دادیم. همسرم خودش را به طور کامل بدون توقف و استراحتی وقف تمرین فرزندمان کرد و برای شش ماه کامل تلویزیون ما روشن نشد! تا بتوانیم تمام‌وقت پسرمان را تمرین بدیم. شکر خدا با تمرینات کاردرمانی مشکلات حسی فرزندمان حل شد و بخش بزرگی از مشکلات به دلیل عدم یکپارچگی حسی برای فرزندمان که به وجود آمد، رفع شد.”

  • روایت دوم:

” اوایل که متوجه تفاوت فرزندمان شدیم بسیار شوکه بودیم، کم‌کم با واژه اوتیسم آشنا شدیم. پس از تحقیقات درباره اختلال اوتیسم متوجه شدم خود من هم که مادرش هستم و ۳۸ سال سن دارم، دارای یک سری کلیشه‌های گفتاری یا رفتاری هستم. خود شما هم در رفتارتان یک سری کلیشه گفتاری یا رفتاری دارید؛ اما موضوع پسر من متفاوت بود و فرق‌های جدی داشت، مثلاً کودک من می‌توانست برای مدتی طولانی دست بزند، بدود، عاشق لباسشویی بود، عاشق پنکه بود و ….

با کمک‌ کاردرمانگر و انجام تمرینات کاردرمانی توانستیم بسیاری از مشکلات حسی و کلیشه‌های فرزندمان را تعدیل کنیم. معمولاً در هفته سه بار، هر بار نیم ساعت کاردرمانی می‌شد و سپس تمریناتی که کاردرمانگر انجام می‌داد را با همسرم در خانه انجام می‌دادیم، زمان و حوصله زیادی را صرف تمرینات کردیم و بعد از حدود یک سال نتایج کاردرمانی و این استمرار به‌خوبی دیدم، اگرچه تقریباً تا همیشه باید این تمرینات را انجام بدیم؛ اما همین که خیلی از کلیشه‌ها و مشکلات حسی فرزندمان کاهش پیدا کند برای ما بسیار ارزشمند است.”

سخن پایایی

در اختلال اوتیسم، پردازش و عمل براساس اطلاعات دریافتی از طریق گیرنده‌های حسی مشکل است و منجر به ایجاد چالش در فعالیت‌های روزمره فرد می‌شود. این اتفاق می‌تواند منجر به مشکلات حرکتی، مشکلات رفتاری، نقایص شناختی، اضطراب، مشکلات یادگیری و موارد دیگر شود. تجربیات والدین کودکان اوتیسم نشان می‌دهد کاردرمانی در کنار سایر خدمات توانبخشی اهمیت حیاتی برای درمان کودک اوتیسم دارد.

صدای اوتیسم می‌کوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک اوتیسم خود دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.

alireza sami

Recent Posts

پنج گام برای کمک به فرزند دارای اختلال اوتیسم برای دوستیابی

 پنج گام برای کمک به فرزند دارای اختلال اوتیسم برای دوستیابی مقدمه دوست‌یابی برای کودکان…

2 ماه ago

بررسی تاثیر ریسپریدون در درمان اوتیسم

بررسی تاثیر ریسپریدون در درمان اوتیسم پس از دریافت تشخیص اوتیسم، انواع شیوه‌های درمانی برای…

1 ماه ago

هزینه های سرسام آور درمانی افراد اوتیسم

  هزینه‌های سرسام‌آور درمانی افراد اوتیسم مقدمه هزینه‌های درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی،…

4 هفته ago

سم زدایی یا چلیشن تراپی چیست و چگونه در درمان اوتیسم تاثیرگذار است؟

چلیشن تراپی چیست؟ فرایندی است که در آن، از داروهای قوی برای حذف فلزات سنگین…

2 روز ago

یبوست در کودکان اوتیسم: کشف روش های مقابله

یبوست در کودکان اوتیسم; یکی دیگر از بیماری‌های شایع در میان کودکان دارای اختلال طیف…

6 روز ago

اوتیسم نه بیماری است نه معلولیت; اختلالی که با کم توانی ذهنی تفاوت دارد

آیا اوتیسم معلولیت است؟ این سوال ممکن است ذهن خیلی از افرادی که کودک اوتیسم…

1 هفته ago