انتخاب شغل در افراد اوتیسم; اگر شما پدر یا مادر یک کودک اوتیسم باشید حتماً تا کنون به این سوال فکرکرده اید که آیا فرزند شما میتواند از یک شغل پربار و رضایت بخش لذت ببرد یا خیر؟ پاسخ به احتمال زیاد مثبت است. شما با توجه به علایق و مهارت های فرزندتان می توانید شانس او را برای یافتن شغل مناسب در آینده افزایش دهید. افراد در طیف اوتیسم دارای طیف گسترده ای از مهارت ها، توانایی ها و علایق هستند.
کشف و پرورش انگیزه در این افراد مسئله ای است که باید از آن آگاه باشیم، زیرا یافتن شغل برای بزرگسالان اوتیسم گاهی ممکن است دشوار باشد. متأسفانه میان کسانی که مسئول استخدام شرکتها هستند افراد ناآگاه بسیاری وجود دارد که اختلال اوتیسم را یک نقص برای آن شرکت و آن حرفه تلقی میکنند. همچنین باید در نظر گرفت که تمامی موقعیت های شغلی برای افراد دارای اختلال اوتیسم مناسب نیست.
صدای اوتیسم میکوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک اوتیسم خود دارید، میتوانید از طریق شماره تلفنهای ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.
در حالی که تبعیض شغلی در همه کشورها وجود دارد، در کشورهای پیشرفته شرایط به نسبت قبل تسهیل شده است و افراد با اختلال اوتیسم می توانند با آرامش کامل بر روی پیشرفت شغلی خود تمرکز کنند. هر فرد با اختلال اوتیسم منحصر به فرد است و نقاط قوت و ضعف او به هیچ وجه، وضعیت ثابت و یکسانی ندارد که با یک تشخیص کلی قابل شناسایی باشد. به این ترتیب، مهم است که مشکلات و چالشهای افراد با اختلال اوتیسم را شناسایی کنید تا بتوانید او را به سمت حرفه ای که مناسب است هدایت نمایید. آنها مطمئناً به یک یا چند زمینه گرایش دارند.
شاید یکی از بزرگترین موانع برای اشتغال افراد اوتیسم ایجاد یک اثر و رابطهی خوب، از نظر «اجتماعی» باشد. افراد اوتیسم معمولاً در برقراری روابط اجتماعی به مشکل میخورند، زیرا فقط به روشهای خاصی ارتباط برقرار میکنند. آنها روراست و صادق هستند و به صراحت منظور خود را بیان می کنند. مفاهیم انتزاعی و کنایه ها می توانند برای آنها گیج کننده باشند. به علاوه، مشکلات حسی نیز جنبه ای است که باید در در برقراری ارتباطات در نظر گرفته شود.
مشاغلی که شامل محرکهای حسی شدید هستند، مانند کارهایی که در فضاهای پرسروصدا، روشن یا شلوغ هستند، میتوانند برای برخی از بزرگسالان دارای اختلال طیف اوتیسم طاقتفرسا باشند. محیطهای کاری که نمیتوانند به راحتی برای کاهش ورودی حسی سازگار شوند، ممکن است برای افرادی که به چنین محرکهایی حساس هستند مناسب نباشند. مثالهای چنین مشاغلی شامل موارد زیر است:
ثبات و روتین به ویژه برای افراد دارای اختلال طیف اوتیسم مهم است. مشاغلی که کارکنان را ملزم به کارکردن در ساعات نامنظم یا تغییرات غیرمنتظره مکرر میکند میتواند استرسزا بوده و فرد دارای اختلال را سرگردان کند. مثالهای این مشاغل در ادامه آمده است:
بزرگسالان دارای اختلال طیف اوتیسم ممکن است مشاغلی را که نیاز به تعامل اجتماعی دائمی دارند، مانند مشاغلی که به مشتری خدمات میدهند یا خدمات فروش را چالش برانگیز بدانند. این نقشها اغلب سطحی از تفاوتهای اجتماعی و ارتباطات سریع را میطلبند که میتواند برای فرد اوتیسم آزاردهنده باشد. مثالهای این مشاغل در ادامه آمده است:
محیطهای کاری رقابتی که بر سرعت، تصمیمگیری در شرایط پرفشار یا رقابت میان همکاران تاکید دارند، میتوانند محیطهای استرسزایی برای بزرگسالان دارای اوتیسم باشند که بیشتر همکاری و سرعت ثابت را ترجیح دهند. مثالهای این مشاغل در ادامه آمده است:
بسیاری از افراد با اختلال اوتیسم یک یا چند مورد از تواناییهای زیر را نشان می دهند:
در انتخاب شغل، رشته هایی که نیازمند انجام چند کار به طور همزمان نباشد در اولویت قرار دارند. به یاد داشته باشید اوتیسم یک طیف است و انتخاب شغل به توانایی ها و سطح اوتیسم فرد بسیار وابسته است. در اینجا ما فقط به ذکر چند نمونه از مشاغل مناسب برای افراد با اختلال اوتیسم می پردازیم:
گاهی لازم است افراد با اختلال اوتیسم چند شغل مختلف را امتحان کنند تا شغل مناسب خود را کشف کنند. همچنین به یاد داشته باشید مانند افراد دیگر، افراد با اختلال اوتیسم هم برای موفقیت در هر حرفه ای نیاز به آموزش دارند.
برخی از افراد اوتیسم تواناییهای ویژه ای را در مشاغل خاصی از خود بروز می دهند. متخصصان این احتمال را مطرح کرده اند که بعضی از شخصیت های مشهور تاریخی مانند آلبرت انیشتین، امیلی دیکنسون و موتزارت در طیف اوتیسم قرار داشتهاند. همچنین در سالهای اخیر افراد سرشناسی در حوزه های مختلف اعلام کرده اند که تشخیص اختلال اوتیسم گرفتهاند:
افراد با اختلال اوتیسم در موقعیت هایی بهترین عملکرد را دارند که نقاط قوت آنها را شکوفا میکند و نقاط ضعف آنها را به حداقل می رساند. به طور کلی، آنها باید به دنبال مشاغلی باشند که ساختار مشخصی دارد و با توجه به جزئیات همراه است و از مشاغلی که نیازمند تعامل بین فردی یا حافظه کوتاه مدت قوی است اجتناب کنند.
تاثیر وسایل دیجیتال بر رفتار کودکان چیست؟ این تکنولوژیها گاهی به کمک ما میآیند و…
اهمیت سلامت روان کودکان اوتیسم در دوران دیجیتال چیست؟ عصر جدید را، همه به عنوان…
اهمیت بهداشت عمومی در کودکان اوتیسم چیست؟ با توجه به نیازهای ویژه افراد دارای اختلال…
تحریکات حسی و ارتباط چشمی کودکان اوتیسم؛ از مشخصههای اوتیسم انواع حساسیتها به صداها، بوها،…
پشتیبانی روانشناختی اوتیسم چیست؟ کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، با انواع چالشهای روانی، عاطفی، شناختی…
توانایی های حرکتی و اجرایی کودکان اوتیسم معمولا به دلیل این اختلال با مشکلاتی روبهرو…
View Comments
مفید و کوتاه
این مقاله بی نظیره
جالب بود?
مرسی که درباره این دغدغه بزرگ خانواده های اتیستیک مطلب گذاشتید
خیلی جالب بود
مرسی از مقالاتتون .حرفه آموزی واقعا یکی از ضروریت های زندگی افراد اتیسمه.
وای یعنی میشه بچه ام شغل داشته باشه
بزرگترین نگرانیمه
خوندن این مطالب واقعا کمک کنندست