مقالات

اهمیت پدربزرگ و مادربزرگ برای کودک اوتیسم

اهمیت پدربزرگ و مادربزرگ برای کودک اوتیسم; پدربزرگ و مادربزرگ بخشی جدایی‌ناپذیر از پویایی خانواده هستند. باید آنها را به‌عنوان منبعی برای کمک و مشاوره ببینید. موسسه صدای اوتیسم، با سال‌ها سابقه در حوزه خدمات اوتیسم، چندین سال است که اقدام به آموزش و تربیت مربی اوتیسم کرده و دوره‌های مختلف آنلاین، حضوری و ترکیبی را برای علاقمندان به این حوزه برگزار می‌کند. برگزاری کلاس‌های آنلاین این مزیت را دارد که افراد از اقصی نقاط ایران می‌توانند با شرکت در جلسات، به افراد اوتیسم شهر زندگی خود خدمات ارائه کنند.

اهمیت پدربزرگ و مادربزرگ برای کودک اوتیسم چیست؟

ایجاد فضای امن و دادن عشق بدون قیدوشرط از طرف خانواده و پدربزرگ و مادربزرگ به کودکان اوتیسم، می‌تواند حس امنیت و احساس تعلق خاطر را در کودکان ایجاد کند. علاوه بر این موارد، مادربزرگ و پدربزرگ در بسیاری از مواقع می‌توانند به شما و کودکتان کمک کنند و شرایط سخت را آسان‌تر کنند. در ادامه به مواردی که می‌تواند برای شما کاربردی باشد اشاره می‌کنیم.

مطلب پیشنهادی: اوتیسم از زبان والدین تازه تشخیص

تعمیم دهی مهارت هایشان

کودکان با اختلال اوتیسم اغلب با تعمیم مهارت‌ها به خانه و محیط‌های دیگر مشکل دارند. ازاین‌رو هرچقدر بیشتر در معرض محیط‌ها و افراد متفاوت قرار بگیرند و این مهارت‌ها را تمرین کنند بهتر می‌توانند مهارت‌هایشان را تعمیم دهند. خانه‌ی پدربزرگ و مادربزرگ فرصتی عالی برای فرزند با اختلال اوتیسم شما برای تمرین مهارت‌های جدیدش است. پدربزرگ و مادربزرگ می‌توانند به‌عنوان یک گزینه “ایمن” برای کودک با اختلال اوتیسم باشند. پدربزرگ و مادربزرگ می‌توانند حجم وسیعی از فرصت‌های اجتماعی جدید برای تمرین مهارت‌های اجتماعی یا ارتباطی کودکان را فراهم کنند.

 

فرصتی برای استراحت والدین

زندگی در حال حاضر برای والدین پرمشغله و پر از درگیری می‌باشد. والدین شاغل وقتی به خانه می‌رسند کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام شود. غذا برای پختن، شستشوی لباس‌ها، مشق شب به کودکان و البته مشارکت در فعالیت‌های بعد از مدرسه مانند موسیقی، درس، بسکتبال و … را نیز به این برنامه اضافه کنید. وجود پدربزرگ و مادربزرگ فرصتی عالی برای مراقبت از خود هستند آنها فرزند شما را که با اختلال اوتیسم است می‌شناسند و می‌توانند یک شب یا آخر هفته در خانه شما یا خانه آنها از او مراقبت کنند. این ممکن است به شما به‌عنوان والدین در موارد ضروری کمک کند استراحت، برای شارژ مجدد و شروع مقابله لازم است؛ بنابراین نیازهای خانواده شما یک‌بار دیگر تجدید می‌شود.

پدربزرگ و مادربزرگ به عنوان آگاهی دهنده

خانواده ای که فعالانه درگیر اختلال کودک هستند یک نگاه و دید جدید از آنچه اوتیسم واقعاً هست به دست می‌آورند. چراکه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها در زمانی بزرگ شده‌اند که تشخیص اوتیسم سخت بوده و اطلاعات دقیقی از ان در دسترس نبوده است؛ ازاین‌رو علائم و نشانه‌های اوتیسم را با خرافه توجیه می‌کردند و توانایی افراد با اختلال اوتیسم را دست‌کم می‌گرفتند؛ اما اکنون نگه‌داری از یک کودک اوتیسم می‌تواند یک دید جدید و متفاوت ازآنچه اوتیسم واقعاً است به آنها بدهد.

 

ارتباط با دیگر دانش آموزان

رفت‌وآمد با پدربزرگ و مادربزرگ و اتفاقاتی که همراه با آنها می‌افتد می‌تواند این فضا را برای کودکان فراهم کند که مایل باشند تفریحات خود با پدربزرگ و مادر بزرگشان را برای دیگر دانش‌آموزان شرح دهند. رفت‌وآمد با پدربزرگ و مادربزرگ می‌تواند فرصتی را فراهم آورد که کودکان مایل باشند از هدیه‌ای که از آنها دریافت کرده‌اند برای دیگران صحبت کنند. این باعث می‌شود میل آنها برای برقراری ارتباط افزایش پیدا کند و روابط آنها را تقویت می‌کند.

پدربزرگ و مادربزرگ به عنوان بینش ارزشمند

پدربزرگ و مادربزرگ باتوجه‌به زندگی طولانی و تجربیات زیادشان می‌توانند راهنمای خوبی برای برآمدن از چالش‌های زندگی والدین باشند و آنها را در مواقع سخت و بحران راهنمایی کنند

 

کمک به پدربزرگ و مادربزرگ

بسیاری از کودکان با اختلال اوتیسم می‌توانند با توسعه مهارت‌های همدلی دست‌وپنجه نرم کنند. پدربزرگ و مادربزرگ می‌توانند در ایجاد این حس همدلی کمک کنند. پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های مسن می‌توانند نیازهای زیادی را برای فرزند شما ارائه دهند کودک اوتیسم می‌تواند یاد بگیرد که با آن کنار بیاید. همدلی با پدربزرگ و مادربزرگ را می‌توان با بیل زدن پرورش گیاهان باغچه نشان داد. کمک به آنها برای شستن ظروف خود، یا شن کشی کردن حیاط خود مثال دیگری از همدلی است. همه این وظایف به شما کمک خواهد کرد تا کودک با احساس نیازهای «دیگران» به‌جای تمرکز صرف بر روی خودش کنار بیاید.

 

adminnew2

View Comments

Recent Posts

دوست یابی در کودکان اوتیسم; پنج گام برای کمک به فرزند دارای اختلال اوتیسم برای دوستیابی

دوست یابی در کودکان اوتیسم، و با نیازهای ویژه، می‌تواند یک فرایند پرچالش‌ باشد. این…

2 هفته ago

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟

تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟ فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف مراقبت‌های…

4 روز ago

هزینه های سرسام آور درمانی افراد اوتیسم

هزینه‌های درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی، بار سنگینی روی خانواده‌ها می‌گذارد. برای خدمات…

1 هفته ago

چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم

چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم; برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم، برای اعضاء خانواده و…

2 هفته ago

خودزنی در کودکان اوتیسم; راهکارهایی برای آرام کردن کودک ASD

درمان خودزنی کودکان اوتیسم; خودآزاری در کودکان اوتیسم، یکی از رفتارهای شایع و مخرب است،…

2 هفته ago

فواید کاردرمانی در درمان کودکان اوتیسم

فواید کاردرمانی چیست؟ حدود 70 درصد کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، در پردازش و تنظیم…

3 هفته ago