اوتیسم و دندانپزشکی; وضعیت دهان و دندان کودکان اوتیسم توجه ویژه نیاز دارد. اتیسم یک اختلال عصبی تحولی است که برای اولینبار در سال 1943 شناختهشده است. کودکان اوتیسم اغلب در سه سال اول زندگی تشخیص داده میشوند و شیوع آن در پسرها 4 برابر دختران است. از علائم بارز افراد عدم برقراری ارتباطات اجتماعی، اشکالات یادگیری و اختلالات تکلم است. وضعیت دهان و دندان این کودکان توجه ویژه نیاز دارد؛ زیرا برای کودکانی که اختلال اوتیسم دارند رفتن به دندانپزشکی بسیار سخت است. اگرچه برخی متخصصان در حال تلاش برای یافتن راه حلهایی برای بهبود این شرایط هستند اما بسیاری از والدین و افراد اوتیسم هنوز چالشهای زیادی دارند.
چراغهای روشن، نشستن طولانیمدت، صداهای جدید ترسناک در یک مکان ناآشنا، تماس غریبهها با دهان و اختلال در برنامه روزانه همه بسیار طاقتفرسا است. والدین بهاندازه کودکان از بحران دندانپزشکی میترسند، والدین بیش از هر چیز نگران عدم پذیرش کارکنان دندانپزشکی و ایجاد تجربه بد برای کودک هستند که خودش کار را سختتر میکند؛ زیرا هنگامی که کودک اوتیسم برای اولین تجربه خاطره بدی از دندانپزشکی در ذهنش بماند تغییر آن خاطره بسیار سخت است. همه این موانع باعث میشود والدین یا بزرگسالان اوتیسم مراجعه به دندانپزشکی را به تعویق بیندازند.
به دلیل حساسیتهای حسی، مشکلات هماهنگی چشم و دست در مسواکزدن کودکان اوتیسم و خشکی دهان ناشی از مصرف دارو یا برخی عادات غذایی نسبت به سایر کودکان بیشتر در معرض پوسیدگی و مشکلات بهداشتی دندان هستند. ازآنجاییکه پیداکردن دندانپزشکی که با کودکان اوتیسم آَشنا باشد کمی سخت است به همین دلیل افراد اوتیسم اغلب دورههای طولانیتری را بدون مراقبتهای موردنیاز خود میگذرانند که خودش یکچرخه معیوب ایجاد میکند.
والدین میتوانند با تنظیم رژیم غذایی برخی از مشکلات دهان و دندان کودکان معلول را کاهش دهند. برای کاهش مشکلات پوسیدگی دندان در معلولان میتوان میزان دفعات خوردن کربوهیدراتها و مواد چسبنده را کاهش داد. استفاده از ژلهای فلوراید برای معلولان نیز میتواند ساختار دندانها را محکم کند و روند پوسیدگی را کاهش دهد. همچنین وارنیش فلوراید نیز برای آنان تأثیر خوبی دارد.
ضروری است که به نحوه مسواکزدن توجه شود تا جلوی پوسیدگی و درد دندان گرفته شود؛ چون وقتی این افراد به بیماریهای دهان و دندان مبتلا شوند، نیاز به خدمات دندانپزشکی بیمارستانی و دندانپزشکی تحت بیهوشی دارند که هزینههای زیاد و چندبرابری به همراه خواهد داشت.
صدای اوتیسم میکوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان مبتلا به اوتیسم فراهم نماید.
والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک مبتلا به اتیسم خود دارید، دوره ی والد-مربی به شما کمک میکند تا بتوانید آموزشهای لازم را در این زمینه دریافت نمایید. همچنین میتوانید برای اطلاع از نحوه و شرایط شرکت در دوره از طریق شماره تلفنهای 02188616931 و 02188616932 ، با ما در ارتباط باشید.
تاثیر وسایل دیجیتال بر رفتار کودکان چیست؟ این تکنولوژیها گاهی به کمک ما میآیند و…
اهمیت سلامت روان کودکان اوتیسم در دوران دیجیتال چیست؟ عصر جدید را، همه به عنوان…
اهمیت بهداشت عمومی در کودکان اوتیسم چیست؟ با توجه به نیازهای ویژه افراد دارای اختلال…
تحریکات حسی و ارتباط چشمی کودکان اوتیسم؛ از مشخصههای اوتیسم انواع حساسیتها به صداها، بوها،…
پشتیبانی روانشناختی اوتیسم چیست؟ کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، با انواع چالشهای روانی، عاطفی، شناختی…
توانایی های حرکتی و اجرایی کودکان اوتیسم معمولا به دلیل این اختلال با مشکلاتی روبهرو…