نوک پنجه راه رفتن کودکان; مجموعهای از نقاط عطف، مراحل اولیه رشد هر کودک را، مشخص میکنند؛ از اولین کلمات تا اولینباری که میخزد و در نهایت، اولین قدمهای که برمیدارد. گاهی والدین در طول این دوره کلیدی رشد، راه رفتن روی انگشتان پا را تشخیص میدهند. مطالعات بسیاری، به افزایش نرخ راه رفتن روی انگشتان پا در بین کودکان اوتیسم، اشاره کردند. این امر میتواند والدین را به پرسشهایی از این قبیل سوق دهد: آیا راه رفتن روی انگشتان پا یکی دیگر از علائم اوتیسم است؟ و اگر کودکی روی انگشتان پایش راه برود، یعنی اختلال اوتیسم دارد؟
همانطور که از نام آن پیداست، راه رفتن روی انگشت پا ناتوانی کودک در برقراری تماس پاشنه به زمین در مراحل اولیه چرخه راه رفتن است. طبق تحقیقات، بهطور متوسط، یک نوزاد زیر دو سال شروع به راه رفتن متناوب روی انگشتان خود میکند. بااینحال، این عمل بهطور طبیعی بین شش ماه تا دو سال از بین میرود. گفته میشود که اگر این عادت بعد از دو سالگی ادامه یابد، راه رفتن روی انگشتان پا مداوم است و نگرانیهای احتمالی در مورد رشد عصبی کودک در این مرحله را آشکار میکند.
یک مقاله تحقیقاتی، نشان میدهد که بین ناتوانی ذهنی، یا تأخیر در رشد زبان و راه رفتن روی انگشتان پا، در افراد بدون تشخیص اوتیسم ارتباط وجود دارد. راه رفتن روی انگشتان پا نه تنها مربوط به اوتیسم است، بلکه در بین افراد با اختلالاتی مانند موارد زیر نیز دیده میشود:
کودکانی که با اختلالات رشد غیرحرکتی روی انگشتان پا راه میروند، با کودکانی که دارای اختلالات عصبی عضلانی مرتبط هستند، متفاوت هستند. یک مثال از یک اختلال عصبی عضلانی فلج مغزی است.
بسیاری از نوزادان معمولاً بین 12 تا 15 ماهگی راه رفتن را شروع میکنند. در اوایل، کودکان نوپا تمایل دارند الگوهای راه رفتن یا وضعیت خود را تغییر دهند. یکی از این الگوها راه رفتن روی انگشتان پا است. وقتی کودک به سن 24 ماهگی میرسد، کودک بهطور طبیعی با کف پای صاف راه میرود.
تحقیقات منتشر شده نشان میدهد که کودکان با اختلال طیف اوتیسم 20 درصد از کودکانی که روی نوک انگشتان پا راه میروند را تشکیل میدهند. با اینحال، 0.5٪ نشاندهنده کودکانی است که روی انگشتان پا راه میروند اما در طیف اوتیسم نیستند. این نشان میدهد که اگرچه درصد بیشتری از کودکانی که روی انگشتان پا راه میروند، با اختلال طیف اوتیسم تشخیص داده میشوند، اما این عادت به خودی خود از علائم اوتیسم نیست.
راه رفتن روی انگشتان پا ممکن است با اختلال در عملکرد سیستم دهلیزی مرتبط باشد که معمولاً در اوتیسم دیده میشود.
اختلال در عملکرد سیستم دهلیزی ممکن است بر مهارتهای زیر تأثیر بگذارد:
تحقیقات اخیر نشان میدهد، که بسیاری از افراد با اختلال طیف اوتیسم، اغلب اختلالات شنوایی و دهلیزی را تجربه میکنند. این میتواند منجر به مشکلاتی در برنامهریزی حرکتی، بیثباتی وضعیتی، اختلال در نگاه و راه رفتن روی انگشتان پا شود.
راه رفتن مداوم پا به صورت ایدیوپاتیک میتواند به عضلات ساقپا آسیب برساند. مداخله زودهنگام در اصلاح عادت راه رفتن روی انگشتان پا در کودکان بسیار مهم است.
صدای اوتیسم میکوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک اوتیسم خود دارید، میتوانید از طریق شماره تلفنهای ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.
دوست یابی در کودکان اوتیسم، و با نیازهای ویژه، میتواند یک فرایند پرچالش باشد. این…
تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟ فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف مراقبتهای…
هزینههای درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی، بار سنگینی روی خانوادهها میگذارد. برای خدمات…
چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم; برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم، برای اعضاء خانواده و…
درمان خودزنی کودکان اوتیسم; خودآزاری در کودکان اوتیسم، یکی از رفتارهای شایع و مخرب است،…
فواید کاردرمانی چیست؟ حدود 70 درصد کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، در پردازش و تنظیم…