مربی کودکان اوتیسم باید چه اخلاقیاتی داشته باشد؟ چه دورههایی گذرانده و میزان دانش او باید چقدر باشد؟ اگر شما والدین یا از مراقبان کودک اوتیسم باشید و بخواهید درباره ویژگی مربی کودک خود و بایدهای مربوط به مربیگری در این زمینه بیشتر بدانید و یا در صورتی که فردی علاقمند برای ورود به دنیای پرماجرای مربیگری اوتیسم باشید، این مقاله را از دست ندهید. باهم ببینیم ویژگی مربی موفق اوتیسم چیست.
مطلب پیشنهادی: اوتیسم چیست؟
فرآیند مربیگری، فرآیند پیشرفت یک انسان و مشارکت در آن است. مربیان با تمرینها، راهنما و هدایت یادگیرندگان خود، به آنها کمک میکنند تا به اهداف آموزشیشان دست یابند. این اهداف میتوانند شخصی و مربوط به سبک زندگی و تعاملات فرد باشند، یا آموزشی و تحصیلی. مربی کسی است که با دانش، تجربه و انواع مهارتهای خود به یادگیرنده کمک میکند، مسیر یادگیری را طی کند. اما در میان حوزههای مختلف مربیگری، حوزه اوتیسم نیاز به مربیانی با اخلاقیات، تجربیات و دانش ویژه دارد.
برای همین مربی کودکان اوتیسم باید خصایل خاصی داشته باشد، از جمله:
مربی کودکان اوتیسم در درجه اول باید از ویژگیهای شخصیتی خاصی برخوردار باشد. آموزش به کودک اوتیسم مانند آموزش به کودکی عادی نیست. او نیازمند توجه فردی ویژه و صبر بسیار است. برای همین مربیان در این حوزه باید در درجه اول صبور و بانشاط باشند و از تلاش دوباره و دوباره خسته نشوند. همچنین داشتن روحیه همکاری هم بسیار مهم است. در اختلال طیف اوتیسم، خانواده، مربیان، متخصصین و پزشکان همه دست به دست هم میدهند تا فرد پیشرفت کرده و زندگی خوبی را تجربه کند. برای همین مربیان باید با خانواده و همکاران خود همکاری کامل را داشته باشند
اوتیسم اختلالی عصبرشدی است که از سنین 12 تا 18 ماهگی قابل تشخیص است. این اختلال در پسران بیشتر از دختران رخ داده و مادامالعمر نیز با فرد خواهد ماند. اما در صورت مداخله سریع، به موقع و تخصصی، شاهد پیشرفتهای زیادی در فرد اوتیسم خواهیم بود. در این مسیر پیشرفت نقش مربی کودکان اوتیسم ویژه است. او باید از دانش تخصصی در این حوزه بهرهمند بوده و با آشنایی کامل با ویژگیهای این اختلال و کودکان درگیر، از تمام زیروبمهای آن باخبر باشد. در حوزه اوتیسم، هر روز خبر تازه و کشفیات تازهای شکل میگیرد و همچنین متدها دائما در حال بهروز شدن هستند، برای همین ضرورت دارد که مربیان در این حوزه، همواره در حال کسب دانش در این حوزه باشند.
قطعا باید از جایی مربیگری اوتیسم را شروع کرد، اما مهم است که افراد بتوانند با کسب تجربه، با چموخمهای این اختلال و افراد درگیر بیشتر آشنا شوند. مواجهه مستمر در محیط و حضور در بین کودکان و متخصصین در این حوزه همه میتوانند تجربه فرد را افزایش دهند. زمان در این فرآیند نقش مهمی ایفا میکند.
پس از بررسی ویژگیهای اخلاقی خود و با شناخت کاملی که از روحیات خود و توانمندیهایمان داریم، به حوزه مربیگری اوتیسم وارد خواهیم شد. برای شروع گذراندن دورههای آموزشی ضرورت دارد. در صورتی که میخواهید مربی کودکان اوتیسم شوید، حتما در دورههای تخصصی این رشته شرکت کنید. صرف علاقه کافی نیست و داشتن دانش جامع و کامل نحوه آموزش و تعامل با افراد اوتیسم ضرورت دارد. دورههای آموزشی تربیت مربی اوتیسم به شما فرصت داده تا در درجه اول نحوه ارتباطگیری و ورود به دنیای کودک اوتیسم را یاد بگیرید. اگر شما در وهله اول ندانید چطور با کودک اوتیسم ارتباط برقرار کنید، هیچوقت پروسه آموزش را شروع نخواهید کرد.
پس از کمک به شناخت کودک اوتیسم، دورههای تربیت مربی اوتیسم به شما آموزش میدهند تا چطور به این کودکان آموزش دهید. این آموزشها صرفا به آموزش علمی و تحصیلی محدود نبوده و شامل آموزش مهارتهای زندگی هم میشود. لازم به یادآوری است که هرچقدر حوزه تحصیلی، آموزشی و تخصصی شما به آموزش و اوتیسم نزدیکتر باشد، در این پروسه موفقتر خواهید بود.
موسسه صدای اوتیسم انواع دوره های مربیگری کودکان اوتیسم را برای علاقمندان و متخصصین این حوزه فراهم کرده است. دوره های حضوری، آنلاین و ترکیبی همه میتوانند آموزشهای لازم را برای شما فراهم کنند. بسیاری افراد به دلیل منطقه جغرافیایی محل سکونت خود، شاید امکان حضور فیزیکی در کلاس های حضوری را نداشته باشند، از مزایای کلاس آنلاین این است که هرکسی از هرکجا میتواند از آموزش برخوردار شود. همین عامل کمک میکند تا مربیان کارکشته صرفا در تهران آموزش ندیده و دیگر نقاط کشور که نیاز به مربیان متخصص در حوزه اوتیسم دارند هم از آموزشهای آنها بهرهمند شوند.
همچنین دریافت مدرک تخصصی مربیگری اوتیسم، شرایط کاری آتی فرد را محقق کرده و این امکان را به وی خواهد داد تا با داشتن مدرک معتبر در مراکز مربوطه مشغول به کار شود. مربی کودکان اوتیسم بودن یعنی ورود به دنیای پیچیده، عجیب و دوستداشتنی کودکان اوتیسم. آیا برای آن آمادهاید؟
دوست یابی در کودکان اوتیسم، و با نیازهای ویژه، میتواند یک فرایند پرچالش باشد. این…
تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟ فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف مراقبتهای…
هزینههای درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی، بار سنگینی روی خانوادهها میگذارد. برای خدمات…
چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم; برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم، برای اعضاء خانواده و…
درمان خودزنی کودکان اوتیسم; خودآزاری در کودکان اوتیسم، یکی از رفتارهای شایع و مخرب است،…
فواید کاردرمانی چیست؟ حدود 70 درصد کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، در پردازش و تنظیم…