خاطره تعامل پلیس با کودک اوتیسم; در این مقاله به شرح خاطره تعامل یک افسر پلیس با کودکی با اختلال طیف اوتیسم میپردازیم؛ امید است شرح این تجربه الهامبخش، تلاشهای مستمر، درباره شناخت این اختلال و سبب آشنایی بیشتر افراد، با مشاغل مختلف با این اختلال شود.
سالها پیش، مرا به خانه زنی میانسال، که در تماس خود گزارش کرد، با پسر ۱۶ساله خود دارای مشکل بود، اعزام کردند. معمولاً این تماسها، بسیار متداول است؛ همیشه خانوادههایی هستند، که در فرستادن فرزند خود به مدرسه، یا در موضوعاتی دیگر، به مشکل برمیخورند. وقتی به خانه رسیدم در زدم، زنی مؤدب که آشکارا نگران بود، در را گشود. او گفت پسرش در طبقه بالا در اتاقش است، و از خوردن صبحانه امتناع میکند.
به او اطمینان دادم، که با پسرش صحبت میکنم. وارد اتاق شدم و پسر جوانی را دیدم، که لبخندی بر لب دارد. به او گفتم که، نمیخواهی غذا بخوری چه اتفّاقی افتاده است؟ لبخندش محو شد. اکنون متوجه شدم، که چیزی فراتر از یک سرپیچی ساده، از مادر در این پسر وجود دارد. مادر پشت سر من ایستاده بود، و به پسرش گفت پلیس اینجاست، تا بداند که تو غذایت را میخوری.
در مورد اینکه چگونه با این فرد ارتباط برقرار کنم، آموزشی ندیده بودم. سعی کردم تا با او صحبت کنم؛ اما هیچ حرفی نمیزد. بعد از مدّتی، شروع به تکاندادن دستهایش کرد، صورتش طوری بود، انگار میخواهد گریه کند؛ اما از چشمانش اشکی نمیآمد. برگشتم تا با مادرش صحبت کنم، به سمت من دوید من را بر روی زمین انداخت، و سعی داشت مرا خفه کند. مادرش سرش فریاد کشید، و با جسمی به پشتش ضربه زد، سپس پسر به سمت پله دوید، و از آنها پایین رفت.
درحالیکه بهشدت در شوک بودم، بلند شدم تا با ستاد فرماندهی تماس بگیرم، و درخواست نیرو کنم. به سمت پله رفتم، و در طبقه پایین پسر را دیدم، که پشت میز نهارخوری، و در حال خوردن ساندویچ کره و مربا خود است. من را دید، لبخندی زد گویی که تا چند دقیقه پیش، هیچ اتفّاقی نیفتاد. پس از این حادثه، یک درمانگر با من تماس گرفت، و در مورد اختلال پسر به من اطلاعاتی داد، و برنامهریزی کرد، تا خدمات بیشتری را به مادر و پسرش ارائه دهد. آن رویداد، نقطه عطفی در زندگی و شغل من بود در آن زمان. اوتیسم اختلالی نبود، که مردم آن را بشناسند و درک کنند.
ما آموزشهای بسیار کمی، در مورد تعامل با افراد دارای اختلال دیده بودیم، از آن زمان بود که فهمیدم باید از کسی بخواهیم، درمورد اختلال اوتیسم و چگونگی تعامل با این افراد، به ما بیاموزد تنها در این صورت بود که میتوانستیم نیروی مثبت، و مؤثری برای کودکان، و خانوادههای اوتیسم باشیم. از آن زمان بود، که من تمام طول دوره باقیمانده از حرفه خود را، برای آگاهسازی همکاران و ادارات پلیس، درباره اختلال طیف اوتیسم صرف کردم. در طول این سالیان، همواره پیشنهادهای خودم را، به ادارات مختلف ارائه کردم.
تاثیر وسایل دیجیتال بر رفتار کودکان چیست؟ این تکنولوژیها گاهی به کمک ما میآیند و…
اهمیت سلامت روان کودکان اوتیسم در دوران دیجیتال چیست؟ عصر جدید را، همه به عنوان…
اهمیت بهداشت عمومی در کودکان اوتیسم چیست؟ با توجه به نیازهای ویژه افراد دارای اختلال…
تحریکات حسی و ارتباط چشمی کودکان اوتیسم؛ از مشخصههای اوتیسم انواع حساسیتها به صداها، بوها،…
پشتیبانی روانشناختی اوتیسم چیست؟ کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، با انواع چالشهای روانی، عاطفی، شناختی…
توانایی های حرکتی و اجرایی کودکان اوتیسم معمولا به دلیل این اختلال با مشکلاتی روبهرو…
View Comments
مرسی.جالب بود