هورمون درمانی چیست؟ با شیوع اختلال طیف اوتیسم در سراسر جهان، دانشمندان همواره به دنبال روشهای جدیدتر و بهروزتر برای مداخله و بهبود کودکان درگیر این اختلال هستند. صدای اوتیسم میکوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم، فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک اوتیسم خود دارید، میتوانید از طریق شماره تلفنهای ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.
یکی از این شیوههای جدید هورمون درمانی است که تاکنون توجه زیادی را در سطح بینالمللی به خود جلب کرد. در ادامه باهم مروری خواهیم داشت به خدمات توانبخشی به کودکان اوتیسم و هورمون درمانی به عنوان شیوه درمانی نوین در این اختلال.
یکی از روشهای جدیدی که برای درمان اوتیسم، بخصوص در حوزه ارتباطات اجتماعی معرفی میشود، هورمون درمانی است. این روش درمانی برای بهبود مهارتهای ارتباطی، و تعاملات اجتماعی کودکان کاربرد دارد. پژوهشگران به تازگی به آزمایش روش هایی پرداختند، که در سیستم بدن برای تنظیم هورمونهایی، که در ارتباطات اجتماعی نقش دارند تغییراتی ایجاد میکنند. این هورمون وازوپرسین نام دارد. طی آزمایش هایی که انجام شد، 30 کودک اوتیسم شش تا دوازده ساله برای چهار هفته تحت آزمایش قرار گرفتند، و نیمی از کودکان اسپری بینی دریافت کردند، و نیمی دیگر هم اسپریای شامل وازوپرسین گرفتند.
پیش از شروع آزمایش تواناییهای اجتماعی کودکان، طی یک پرسشنامه استاندارد، سنجیده شده و بررسی توانایی تحلیل احساسات، و حالات چهره در آنها مورد آزمایش قرار گرفت. پس از آزمایش، در بررسی مجدد این ویژگیها، کودکانی که وازوپرسین دریافت کردند، بهبود قابل توجهی از خود نشان دادند.
محققین و دانشمندان، همواره به بررسی نقش اکسی توسین در بهبود روابط اجتماعی، پرداختند. اکسی توسین که به عنوان هورمون عشق هم میشناسیم، یکی از هورمونهای مهم در ابراز محبت و عاطفه بین افراد است، که وقتی کسی را به شدت دوست داشته باشیم، در خون ما ترشح میشود. پژوهشگران در تحقیقات مختلف، به بررسی نقش اکسی توسین در بهبود روابط اجتماعی، در حیوانات پرداختند. مثلا آزمایشات روی موشهای صحرایی، نشان داد، که مادرهایی که اکسی توسین دریافت کردند، مراقبت بیشتری نسبت به تولههای خود نشان میدهند.
محققین با بسط دستاوردهای خود، و انجام پژوهشهای انسانی، متوجه نقش آن در بهبود روابط اجتماعی افراد دارای اختلال طیف اوتیسم هم شدند. یکی از علائم بارز اختلال طیف اوتیسم ناتوانی در برقراری تعامل با دیگران، و ابراز احساسات است، و آزمایشات مبنی بر هورمون درمانی با اکسی توسین، این امید را در دل محققین زنده کرد، که شاید بتوان با تزریق اکسی توسین در بدن افراد اوتیسم، این روحیه همدلی را در آنها برانگیخت.
تاکنون روشهای درمانی بسیاری، برای کاهش علائم اوتیسم و بهبود آن آزمایش شدند. برخی از این روشها، موفق و برخی هم در بهبود علائم ناکام بودند. ضمن اینکه برخی از انواع درمان، بخصوص درمانهایی که مداخلاتی در سیستم بدن دارند، میتوانند همراه با عوارض جانبی باشند. مثلا برخی از روش های دارودرمانی، عوارضی جانبی همچون خواب بیشتر، یا اضافهوزن را برای کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، به همراه دارند.
یکی از روش های درمانی جدید، که مورد بررسی برای هورمون درمانی بود هم، درمان با اکسی توسین است. با این روش درمانی، پایایی محرکهای اجتماعی افزایش پیدا میکند. افراد اوتیسم همواره در انطباق خود، با شرایط اجتماعی، خواندن سرنخهای اجتماعی، و تعاملات با چالشهای مختلفی مواجه هستند، و تزریق اکسی توسین باعث میشود، تا افراد بتوانند موقعیتهای اجتماعی را، بهتر درک کنند.
هورمون درمانی با اکسی توسین، هنوز به قطعیت نرسیده و باید بررسی کرد، که دوز ارائه شده تا چه حد باید باشد، و همچنین پیامدهای بلندمدت آن چه خواهد بود. ضمن اینکه هورمون درمانی، به تنهایی برای بهبود اختلال کافی نیست، و حتما باید در کنار دیگر روشهای درمانی همچون کاردرمانی، گفتاردرمانی، رفتاردرمانی و انواع درمانهای شناختی، انجام شود.
برنامه های تفریحی اوتیسم؛ زمانی که والدین تشخیص اختلال طیف اوتیسم را، برای فرزند خود…
همدلی در تیم درمان اوتیسم حرف اول را میزند. زمانی که در تیم درمانی اوتیسم…
تاثیر داروهای سروتونین بر اوتیسم و تعدیل عملکرد عصبی و کمک به بهبود کودکان چیست؟ زمانی…
نظریه انگیزش اجتماعی و اوتیسم; در سالهای اخیر با افزایش قدرت تشخیص و آگاهی از…
محیط مناسب برای کودکان اوتیسم چگونه باید باشد؟ اگر کودک اوتیسم از همان بچگی در…
دوست یابی در کودکان اوتیسم، و با نیازهای ویژه، میتواند یک فرایند پرچالش باشد. این…