نابغه های اوتیسم چه کسانی هستند؟ شناخت و درک اختلال اوتیسم در سالهای اخیر بهطورقابل توجهی افزایش یافت، و نور امیدی را برای افراد استثنایی، که دنیا را از دریچهای منحصربه فرد میبینند، روشن کرد. افراد مشهور بسیاری در دنیا علیرغم داشتن اختلال طیف اوتیسم، با استعداد و نبوغ خود، کمکهای قابل توجهی به جوامع مختلف کردند.
داستانهای آنها، فقط یک داستان الهامبخش ساده نیست؛ آنها با روایت داستانهای زندگی خود، بر تواناییها و پتانسیلهای افراد با اختلال طیف اوتیسم، تأکید میکنند. شاید تعجب کنید، اگر متوجه شوید که برخی از تأثیرگذارترین چهرهها، و افراد مشهوری که دستاوردهایشان دنیای ما را در طول تاریخ، و امروز درگرگون کرد، افرادی با اختلال طیف اوتیسم هستند.
اختلال طیف اوتیسم میتواند چالشبرانگیز باشد، اما افراد زیادی در این طیف هستند، که به موفقیتهای زیادی دست یافتند. بارها و بارها در مقالات بسیاری دیدیم، و از زبان متخصصان بسیاری شنیدیم، که “اوتیسم چیست؟“. اوتیسم بیماری است، یا یک اختلال است؟ افراد اوتیسم چه ویژگیهایی دارند؟ و …. . اینبار در این مقاله، میخواهیم کمی فراتر رویم، و فارغ از تعاریف ساده این اختلال، به ویژگیهای برخی از افراد مشهور با اختلال طیف اوتیسم، و جنبههایی از زندگیشان اشاره کنیم.
یکی از ویژگیهای افراد اوتیسم، داشتن علایق محدود و تکراری است؛ درحالی که افراد بدون اختلال طیف اوتیسم، معمولاً طیف وسیعی از علایق را دارند، و میتوانند بهراحتی تمرکز خود را، از یک موضوع یا فعالیت، به موضوع دیگر تغییر دهند، و ممکن است متعهد به کسب توانمندی، در یک موضوع خاص نباشند. افراد اوتیسم معمولاً علاقهمند به یک فعالیت هستند، و با اشتیاق بسیاری به انجام آن میپردازند.
ویژگی علاقه محدود و تکراری و تمرکز شدید بر موضوعات موردعلاقه، ممکن است به موفقیتی که بسیاری از افراد با اختلال طیف اوتیسم، در زندگی تجربه میکنند، کمک کند. با توانایی تمرکز و حفظ یک علاقه خاص برای سالها، یا حتی برای بیشتر سالهای عمر، فرد با اختلال طیف اوتیسم، میتواند از این علاقه برای انجام کارهای بزرگ، استفاده کند.
همانطور که قبلاً در بسیاری از مقالات به این موضوع اشاره کردیم؛ اوتیسم اختلالی است، که در یک طیف تعریف میشود. اختلال طیف اوتیسم، دارای 3 سطح است. انواع سطوح این اختلال عبارتند از:
هر فرد اوتیسم، توانمندیها و نقاط قوت، و ضعف منحصربهفردی دارد، و بسته به توانمندیهای خود، در یکی از سطوح این اختلال قرار میگیرد. افراد اوتیسم، در سطح یک یا به تعریفی دیگر، افراد اوتیسم علمکرد بالا، افرادی هستند که دارای اختلال اوتیسم هستند، با اینحال، نیازمند حمایت بسیار کمی از طرف سایرین هستند، و معمولاً در صورت دریافت آموزش، و حمایتهای مناسب علمکرد شغلی، تحصیلی و اجتماعی مناسبی خواهند داشت.
مهم نیست که شما یا عزیزانتان، چه نشانههایی از اختلال طیف اوتیسم را دارید؛ فراموش نکنید که یک فرد با اختلال طیف اوتیسم، ویژگیها و تواناییهای منحصربهفرد خود را دارد. در دنیا افراد مشهور بسیاری، با اختلال طیف اوتیسم هستند، که از نقاط قوت و تواناییهای خود، برای رسیدن به موفقیت، شهرت یا انجام کارهای شگفتانگیز بهره بردند.
شیوه برقراری تعاملات اجتماعی یک فرد با اختلال طیف اوتیسم، ممکن است به موفقیت او در تعاملاتش کمک کند. اگرچه مهارتهای اجتماعی، از یک فرد با اختلال طیف اوتیسم، به فرد دیگری با این اختلال، میتواند بسیار متفاوت باشد، اما بهطورکلی، مهارتهای اجتماعی برای افراد با اختلال طیف اوتیسم، ممکن است شامل مواردی، مانند داشتن دوستان کم (در صورت وجود)، یا افراط در تعاملات اجتماعی بیش از حد با افرادی خاص، و یا داشتن تمایلات محدود به اشتراکگذاری افکار، احساسات و علایقشان با دیگران باشد.
روش های تعاملاتی که یک فرد با اختلال طیف اوتیسم، در زندگی خود تجربه میکند، میتواند از موفقیت او در زندگی نیز حمایت کند. مثلاً، داشتن تنها چند دوست صمیمی، میتواند به رفاه فرد کمک کند. دوستانشان ممکن است، با آنها دارای علایق مشابهی باشند، و ممکن است بتوانند از اهداف مختلف فرد، حمایت کنند. همچنین نیاز به زمان، و فضایی برای تجربه احساس تنهایی، میتواند به فرد با اختلال طیف اوتیسم کمک کند، تا دارای ذهنی روشنتر و متمرکزتر باشد.
صرف نکردن زمان زیادی برای معاشرت، داشتن مکالمات کوتاه، صریح و منطقیتر بودن در نحوه ارتباط فرد اوتیسم با دیگران، میتواند به او کمک کند، تا روی اهداف خود متمرکز بماند، و گامهای بعدی موفقیت را طی کند.
این شیوه زندگی نه تنها میتواند به موفقیت فرد، بلکه به رضایت کلی او از زندگی کمک کند.
ما به دو عاملی که ممکن است به فرد اوتیسم، در موفقیت و شهرتش در زندگی کمک کند، اشاره کردیم؛ حال بهتر است، چند نفر از افراد مشهوری را، که بسیاری از افراد معتقدند اختلال طیف اوتیسم را دارند، معرفی کنیم.
برخی از افرادی که در مورد آنها صحبت میکنیم، تشخیص رسمی اختلال طیف اوتیسم، یا آنچه قبلاً به عنوان اختلال آسپرگر، میشناختند را دارند. برخی دیگر ممکن است، تشخیص رسمی نداشتند، اما ممکن است خود را به عنوان فردی با اختلال اوتیسم، معرفی کردند؛ همچنین برای برخی از افرادی که، به آنها اشاره خواهیم کرد، بسیاری حدس میزنند، که این افراد احتمالاً واجد شرایط، و ویژگیهای اختلال طیف اوتیسم هستند.
هیچ راهی برای اطلاع دقیق وجود ندارد، اما بسیاری از مردم معتقدند، که آلبرت انیشتین امروزه واجد شرایط، و ویژگیهای اختلال طیف اوتیسم است.
داریل هانا، یکی از بازیگران مشهور در هالیوود است، که فیلمهای پرمخاطب بسیاری را، در این عرصه بازی کرد. به گفته والدینش، او در کودکی تشخیص اوتیسم دریافت کرد، او در حضور افراد، بسیار خجالتی بود، و در بزرگسالی نیز از کانون توجه بودن میترسید. یکی از علایق محدود و تکراری او، تماشا کردن فیلم بود، که بهنظر میرسد در حرفه و شغل آیندهاش، تأثیر بهسزایی داشت.
آنتونی هاپکینز، یک بازیگر مشهور و دارنده جوایز بسیاری، در این عرصه است. او در کودکی، تشخیص سندرم آسپرگر را دریافت کرد. برخی از ویژگیهای اختلال اوتیسم، در او شامل: تفکر وسواسی، مشکل در حفظ روابط دوستانه، و برقراری تماس چشمی بههنگام ارتباط با دیگران است.
هنوز این گمانهزنی وجود دارد، که آیا تیم برتون اوتیسم دارد، یا خیر. بااینحال، شریک قدیمی او، هلنا بونهام کارتر، معتقد است که او این اختلال را دارد. او عنوان میکند، که تیم برتون دیدگاه منحصربهفردی، نسبت به اشیاء و دنیا دارد، و گاهی بهشدّت روی کار خود متمرکز میشود، تا جایی که دیگر نمیشنود، و نمیداند که در اطرافش چه میگذرد.
کاوندیش یک دانشمند مشهور است. او در سال 1731 به دنیا آمد، و در سال 1810 از دنیا رفت. او بیشتر در علم شیمی، و برای کشف هیدروژن شناخته شد. ویژگیهای اختلال اوتیسم در کاوندیش، شامل اجتناب از شرکت در مراسمات، و مکانهای عمومی و همچنین مشکل در برقراری تماس چشمی بود. او به جای شفاهی، به صورت کتبی با اطرافیانش، ارتباط برقرار میکرد.
او با گذاشتن یادداشتی روی میز غذا، سفارش خود را میداد. او یک راه پله خصوصی، در پشت خانهاش ساخت، تا بتواند از آن طریق از خانه خارج شود، و از دیدار با دیگران اجتناب کند.
اعتقاد براین است، که چارلز داروین دارای اختلال طیف اوتیسم است. داروین فردی بسیار ساکت بود، که از تعاملات اجتماعی اجتناب میکرد. او همچنین ترجیح میداد با نوشتن، به جای کلام با دیگران ارتباط برقرار کند، و تمرکز زیادی روی کار خود داشت.
بسیاری بر این باورند، که امیلی دیکنسون، شاعر کلاسیک (1830-1886)، دارای ویژگیهای اختلال اوتیسم بود. او میان مردم تنها بود، او شیوهای اصولی، و ثابت در لباس پوشیدن داشت، و در تعامل با کودکان، بهتر از بزرگسالان بود.
فیشر را به عنوان یک استاد بزرگ شطرنج، و قهرمان شطرنج جهان میشناسند. او تجربیات بدون ساختار را دوست نداشت، و بسیار پایبند به روتینها، و تجربیات یکنواخت بود، همچنین او با دیگران تعامل خوبی نداشت.
تصور عموم این است، که بیل گیتس فردی با اختلال طیف اوتیسم است. او دارای رفتاری حرکتی و کلیشهای است، یک الگوی گفتاری یکنواخت دارد، و از تماس چشمی با دیگران، اجتناب میکند.
اعتقاد بر این است، که تسلا حساسیتهای زیادی داشت. او به نور و صدا بسیار حساس بود. همچنین، او تنها بودن را ترجیح میداد، و گمان میرود که به عدد سه وسواس داشت.
افرادی که نام بردیم را، به خاطر کارهای شگفتانگیزی که در این دنیا انجام دادند، میشناسیم. آنها زندگی بسیاری از مردم را، به شیوه ای مثبت لمس کردند. اختلال طیف اوتیسم در هر فرد، نسبت به دیگری متفاوت است. اگرچه مهم است، که درنظر بگیرید، که بسیاری از افراد با اختلال طیف اوتیسم، به حمایت بسیار بیشتری نسبت به سایرین نیاز دارند، اما هر فرد با اختلال طیف اوتیسم، نقاط قوت و تواناییهای منحصربهفرد خود را دارد.
صدای اوتیسم میکوشد، تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر، درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش، برای نحوه ی برقراری ارتباط، با کودک اوتیسم خود دارید، میتوانید از طریق شماره تلفنهای ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.
دوست یابی در کودکان اوتیسم، و با نیازهای ویژه، میتواند یک فرایند پرچالش باشد. این…
تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟ فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف مراقبتهای…
هزینههای درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی، بار سنگینی روی خانوادهها میگذارد. برای خدمات…
چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم; برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم، برای اعضاء خانواده و…
درمان خودزنی کودکان اوتیسم; خودآزاری در کودکان اوتیسم، یکی از رفتارهای شایع و مخرب است،…
فواید کاردرمانی چیست؟ حدود 70 درصد کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، در پردازش و تنظیم…