اوتیسم پیشرفته چیست؟ اوتیسم شدید که در معیارهای تشخیصی به اوتیسم سطح ۳ یا اوتیسم پیشرفته معروف است، طیفی از افراد با نیازهای حمایتی بالا را دربرمیگیرد که چالشهای عمیقی را تجربه میکنند و به کمک اساسی نیاز دارند. اغلب افراد در این سطح از اوتیسم پیشرفته قادر به حرف زدن نیستند یا گفتار بسیار محدود دارند و مهارتهای ارتباط اجتماعی کمتری نیز دارند. چالشهای رفتاری رایج مانند پرخاشگری، فرار یا خودآزاری در میان آنها شایع است. آنها اغلب قادر به زندگی مستقل نیستند و نیاز به مراقبت شبانهروزی دارند.
اختلال طیف اوتیسم یک اختلال عصبی و رشدی است که بر چگونگی تعامل افراد با دیگران، ارتباط، یادگیری و رفتارشان تأثیر میگذارد. اگرچه اوتیسم میتواند در هر سنی تشخیص داده شود، اما بهعنوان یک «اختلال رشدی» توصیف میشود. زیرا علائم معمولاً در دو سال اول زندگی ظاهر میشوند. اوتیسم بهعنوان یک اختلال “طیفی” شناخته میشود. زیرا تنوع و شدت علائم در افراد مختلف، متفاوت است. اگرچه اوتیسم میتواند یک اختلال مادامالعمر باشد؛ درمانها و خدمات میتوانند علائم و عملکرد روزانه فرد را بهبود بخشند.
در اوتیسم پیشرفته علائم معمولاً شدیدتر و واضحتر هستند و بهطورکلی افراد با اوتیسم شدید ممکن است نیاز به حمایت و مراقبت بیشتری داشته باشند. برخی از علائم و چالشهای رایج اوتیسم شدید شامل موارد زیر میشوند:
افراد اوتیسم با نیازهای حمایتی بالا بهاحتمال زیاد نمیتوانند صحبت کنند یا به طور کامل قادر به استفاده از کلمات نیستند.
بسیاری از افراد با اوتیسم شدید، دارای اختلال عملکرد حسی هستند. به این معنا که آنها یا بیش از حد حساس هستند یا بهاندازه کافی حساس نیستند. آنها به محرکهای مختلفی همچون نور، بو، صدا، لمس و مزهها حساس هستند. بسیاری از والدین مشکلات پردازش حسی را از همان ابتدای کودکی متوجه میشوند. کودکان مبتلا به اوتیسم پیشرفته، تماس با بدن را آزاردهنده میدانند و حتی در آغوش گرفتن یا گرفتن دست آنها ممکن است ناراحتکننده باشد.
تعاملات اجتماعی برای کودکان مبتلا به اوتیسم شدید یا بسیار دشوار است یا غیرممکن. برخی کودکان ممکن است پیشرفتهایی داشته باشند و سپس پسرفت کنند. بیشترین پسرفت در مهارتهایی که بین سن ۳ تا ۵ سالگی کسب شدند رخ میدهد. بقیه کودکان هم که از ابتدا هیچ پیشرفتی در تعاملات اجتماعی نداشتهاند. این ویژگیها ممکن است باعث شود کودکان با اوتیسم پیشرفته اغلب بهاشتباه بهعنوان افرادی فاقد همدلی شناخته شوند درحالیکه بسیاری از آنان صرفاً در ابراز چالش مشکل دارند. واکنشهای نامتناسب با وضعیت، یکی از مشخصههای اوتیسم شدید است.
ضریب هوشی کودکان با اوتیسم شدید نزدیک به ۷۵ است که در مرز ناتوانی ذهنی قرار میگیرد. مهارتهای شناختی پایهای این افراد همچون مهارتهایی مانند توجه، حافظه، درک مفاهیم انتزاعی و حل مسئله در سطح پایینی قرار دارد.
افراد با اختلال اوتیسم پیشرفته ممکن است علائم جسمی مانند بیخوابی و مشکلات گوارشی نیز داشته باشند. به دلیل مشکلات ارتباطی فرد اوتیسم، چنین مسائلی ممکن است شناسایی و تشخیص داده نشوند. عدم تشخیص ممکن است باعث درد و رنج کودک شود که خود منجر به تشدید مشکلات رفتاری خواهد شد.
تیم پزشکی با بررسی سوابق تکاملی و رفتاری کودک، ابزارهای رسمی و غیررسمی سنجشهای شنوایی و گفتاری و برحسب تجربیات علمی به تشخیص میرسند. از سنین ۱۸ ماهگی امکان شناسایی اختلالات طیف اوتیسم وجود دارد؛ اما عموماً از سن ۲ سالگی تشخیص قطعی انجام میشود.
ارزیابی رشدی به شکل توصیفی انجام میشود و بر مهارتها و تأخیرهای احتمالی رشد کودکتان متمرکز است.
تشخیص پزشکی به شما کمک میکند از مشکلات فیزیولوژیکی همراه آگاه شوید و در صورت لزوم، مداخلات دارویی نیز از طریق تشخیص پزشکی لحاظ میشود.
علائم اختلال طیف اوتیسم از حدود 2 سالگی مشهود است، اما همیشه مدت زمانی طول میکشد تا خانواده و نیز فرد متخصص، اختلال را تشخیص دهند؛ با اینکه اختلال طیف اوتیسم مادامالعمر هستند اما فرد اوتیسم با آموزشهای مستمر میتواند از زندگی طبیعیتری برخوردار شود. هرچقدر زودتر بتوان این اختلال را در کودک تشخیص داد، زودتر هم میشود از برنامههای درمانی برای کمک به کودکان اوتیسم استفاده کرد.
صدای اوتیسم میکوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان دارای اختلال اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک اوتیسم خود دارید، میتوانید از طریق شماره تلفنهای ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.
دوست یابی در کودکان اوتیسم، و با نیازهای ویژه، میتواند یک فرایند پرچالش باشد. این…
تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟ فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف مراقبتهای…
هزینههای درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی، بار سنگینی روی خانوادهها میگذارد. برای خدمات…
چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم; برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم، برای اعضاء خانواده و…
درمان خودزنی کودکان اوتیسم; خودآزاری در کودکان اوتیسم، یکی از رفتارهای شایع و مخرب است،…
فواید کاردرمانی چیست؟ حدود 70 درصد کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، در پردازش و تنظیم…