کوبیدن سر در کودکان اوتیسم را، چگونه میتوان متوقف کرد؟ دیدن این که کودک دارای اختلال اوتیسم شما، سرش را به جایی میکوبد، میتواند برای شما ترسناک، و ناراحت کننده باشد. این یک رفتار آسیب رسان محسوب میشود. رفتارهای آسیب رسان، یا کوبیدن سر نشانه های اصلی اتیسم محسوب نمیشوند. اما کودکان اوتیسم در معرض خطر بیشتری، از رفتارهای آسیب رسان، و کوبیدن سر هستند. توجه کردن به این رفتار ضروری است به این دلیل که این که اکنون کودک شما درگیر کوبیدن سر است به این معنا نیست که از این به بعد او همیشه این کار را انجام خواهد داد و نمیتوان این کار را متوقف کرد.
کوبیدن سر کودک از علائم بسیار شایع اوتیسم است. بسیاری از روانشناسان بر این باورند که تکاندادن و کوبیدن سر بهعنوان یک مکانیسم آرامبخش برای کودکان خردسال عمل میکند. درحالیکه کوبیدن سر میتواند یک رفتار طبیعی برای نوزادان باشد، زمانی که با تأخیر رشد همراه شود میتواند نشانهای از اختلال طیف اوتیسم باشد. بسیاری از والدین با مشاهده این رفتار کودکان نگران سلامتی او میشوند. در ادامه به دلایل کوبیدن سر میپردازیم، و راهکارهای مقابله با آن را بررسی خواهیم کرد.
مطلب پیشنهادی: بهم ریختگی در کودکان اوتیسم; چگونه کودک آشفته را آروم کنیم؟
راهکارهایی وجود دارد که میتوانید انجام دهید که به شما کمک میکند تا دفعات وقوع این اتفاق را کاهش دهید . مانند همهی رفتارها ، دلیلی وجود دارد که کودک شما سرش را به جایی میکوبد، بنابراین پیدا کردن دلیل یا دلایل متعدد انجام این کار میتواند به شما کمک کند تا کودکتان را از خطر حفظ کنید .
برخی از دلایل رایج که ممکن است کودک شما سرش را به جایی بکوبد عبارتند از :
مطلب پیشنهادی: فروپاشی و کجخلقی در کودکان اوتیسم; راهنمای درک و مدیریت
کوبیدن سر کودک مشکل رایجی است و معمولاً جای نگرانی نیست. بااینحال، در برخی از کودکان، میتواند نشاندهنده یک مشکل در رشد باشد. اگر کودک اغلب به سرش میکوبد، نوعی تأخیر رشدی یا تعاملات اجتماعی غیرعادی را نیز نشان میدهد.
اینجا چند راه حل وجود دارد که میتوانید برای کاهش کوبیدن سر استفاده کنید :
پزشک میتواند با معاینهی فیزیکی کودک شما متوجه شود که علت سر کوبیدن کودک شما وجود درد و مشکل جسمی است یا خیر. ممکن است بتواند منبع درد یا بیماری احتمالی که باعث ناراحتی و درد کودک شما میشود را شناسایی کند. مانند : گوش درد، مشکلات گوارشی ( دل درد و معده درد ) عفونت و … .ممکن است داروهایی موجود باشد که بتواند رفتارهای آسیب رسان را کاهش دهد.
یک متخصص میتواند با ارزیابی که انجام میدهد محرک ها، تاثیرات محیطی یا هر چیزی که رفتار را تقویت میکند را شناسایی کند .
کاردرمانگر میتواند به شما کمک کند تا متوجه شوید کوبیدن سر نتیجه یک نیاز حسی یا یک محرک حسی است . همچنین درمانگر ممکن است بتواند راهکارهای حسی مانند ماساژ دادن، فشارهای عمیق، هدفون های حذف سرو صدا، بازی و نوع خاصی از فعالیت ها فیزیکی که کودک شما نیاز دارد و باعث احساس آرامش کودک شما میشود را به شما معرفی کند.
کودکان با اختلال اوتیسم ممکن است نتوانند نیازها یا خواسته های خود را بیان کنند و زبان بیانی ممکن است برای آنها چالش برانگیز باشد. این میتواند باعث افزایش سرخوردگی و ناامیدی آنها شود و نیاز به حمایت بیشتری را ایجاد کند. گفتار درمانگر ممکن است بتواند راههایی را برای برقراری ارتباط توصیه کند که نیازمند گفتار کلمات نباشد. اگر کودک شما بتواند بهتر ارتباط برقرار کند احتمالا اغلب نیازمند کوبیدن سر برای برقراری ارتباط نباشید .
یک دفتر یادداشت روزانه تهیه کنید و به مدت یک هفته در آن اطلاعات مربوط به زمان، مکان، مدت زمانی ، که کودک اوتیسم شما درگیر کوبیدن سر بود را یادداشت کنید. داشتن این اطلاعات به درمانگرانی که با کودک شما کار میکنند کمک میکند تا راحتر بفهمند چگونه به فرزند شما کمک کنند. همچنین یادداشتهای روزانه راه خوبی برای مشاهده روند بهبود کودک است. داشتن یادداشتهای روزانه الگوهای رفتاری را واضحتر نشان میدهد و همچنین میتواند سرنخهایی به شما دربارهی موقعیتهای احتمالی که کودک شما در آن سرش را میکوبد و میتوانید از آن موقعیت ها اجتناب کنید، بدهد.
سعی کنید در زمانی که کودک اوتیسم شما سرش را میکوبد بیش از حد واکنش نشان ندهید. بدیهی است که همهی تلاش خود را برای حفظ ایمنی فرزندتان انجام دهید اما سعی کنید در آن زمان از دادن دستورات کلامی و یا نشان دادن واکنش های هیجانی و احساسی به کودک خود خودداری کنید. وقتی که کودکی سرش را میکوبد به احتمال زیاد نمیتواند دستورالعمل های کلامی را دنبال کند.
کوبیدن سر در کودکان اوتیسم یک رفتار پیچیده و بالقوه خطرناک است که ممکن است نیازمند نظارت بیشتر درمانگران کودک شما باشد.
نیاز است همهی افرادی که به طور مداوم با کودک شما در ارتباط هستند به آن توجه کنند. جستوجو دیدگاههای مختلف به شما کمک میکند تا یک برنامهی محکم برای نحوهی رسیدگی و کاهش رفتار کودک هم در لحظه و هم در طول زمان ایجاد کنید . امیدوارم کوبیدن سر یک رفتار کوتاه مدت در زندگی شما و کودکتان باشد.
اگر فرزندتان در طول روز خیلی سرش را میکوبد یا حتی با وجود احساس درد، به سر کوبیدن ادامه میدهد، ممکن است موضوع نگرانکننده باشد. اگرچه غیرمعمول است؛ اما کوبیدن سر میتواند با اختلال طیف اوتیسم و دیگر اختلالات رشد که گاهی اوقات طی سالهای نوپایی و خردسالی کودک آشکار میشوند، مرتبط باشد.
صدای اوتیسم میکوشد تا با ارائه کاملترین خدمات توانبخشی و آموزشی، مطابق با نیازهای هر کودک، زندگی شادتری برای کودکان مبتلا به اوتیسم فراهم نماید. والد محترم، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی اوتیسم و یا نیاز به هرگونه آموزش برای نحوه ی برقراری ارتباط با کودک مبتلا به اتیسم خود دارید، میتوانید از طریق شماره تلفنهای ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۱ و ۰۲۱۸۸۶۱۶۹۳۲ ، با ما در ارتباط باشید.
دوست یابی در کودکان اوتیسم، و با نیازهای ویژه، میتواند یک فرایند پرچالش باشد. این…
تفاوت کاردرمانی و فیزیوتراپی چیست؟ فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. هدف مراقبتهای…
هزینههای درمانی اوتیسم شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی و رفتاردرمانی، بار سنگینی روی خانوادهها میگذارد. برای خدمات…
چگونگی برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم; برقراری ارتباط با کودکان اوتیسم، برای اعضاء خانواده و…
درمان خودزنی کودکان اوتیسم; خودآزاری در کودکان اوتیسم، یکی از رفتارهای شایع و مخرب است،…
فواید کاردرمانی چیست؟ حدود 70 درصد کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، در پردازش و تنظیم…
View Comments
ممنون میشم مجدد کارگاه مشکلات حسی رو برگزار کنید
چقدر راهکارهاتون خوبه
سلام
ممنون از به اشتراک گذاری این مقاله
سلام
ممنون از به اشتراک گذاری این مقاله
من خیلی وقته منتظره وقت ارزیابی حسی از کلینیک شما هستم
من خیلی وقته منتظره وقت ارزیابی حسی از کلینیک شما هستم
برای شرکت در کارگاه ها باید کجا پیام بدم؟
مفید بود
عالی ممنونم
ممنونم خیلی خوب بود